Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2020. Május 22. 13:56, péntek | Helyi
Forrás: ilovetiszato

Hivatalosan is elstartolt a nyaralóhajózás a Tisza-tavon és a Tiszán

Hivatalosan is elstartolt a nyaralóhajózás a Tisza-tavon és a Tiszán

Már csak nyolc hiányzik a húsz nyaralóhajóból álló flottából, ami idén már a Tisza-tó és a Tisza habjait fogja szelni.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteki sajtótajékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy idén elstartolnak a francia Nicols által készített hajók, ami a gyártó szerint az egyik leggyönyörűbb útvonalon közlekedni.

A nyaralóhajózásnak óriási keletje van Nyugat-Európában és 14 országban. Magyarországon összesen 20-at lehet majd kibérelni, ebből már 12 megérkezett az országba és az elkövetkezendő hetekben további 8 fog még érkezni.

Összesen 12 kikötő épült meg a nyaralóhajók fogadása céljából, de nemcsak ezekkel lehet kikötni, hanem bármilyen más hajóval is. Ezek mellett 6 másik kikötő építése is folyamatban van, illetve a Stég Szabadidőközpont és a sarudi Élményfalu kikötője is képes fogni ezeket.

Kétbáziskikötője lesz a programnak: az egyik Kiskörén,a másik pedig Tokajnál lesz. A kiskörei várhatóan idén szeptember és december között lesz készen.

A hajókat jogosítvány nélkül is lehet vezetni, erről már meg is jelent a kormanyrendelet: mintegy másfél órás oktatás után lehrt majd ezeket használni. A hajóval senki nem képes száguldozni: maximum 12km/h a maximum sebessége.

A MAHART által üzemeltetett hajókhoz több szolgáltatás is jár, például a kikötők körnékére programajánlatokat kínálnak, és életmentő hálózatot építenek ki, hogy a bajba jutottakon mielőbb segíteni tudjanak, erről Környei Balázs,a MAHART kollégája számolt be. Az utóbbi bárki számára használható lesz, aki a vízen tartózódik, valamint Tokajnál üzembe lesz helyezve egy gyors reagálású mentőhajó is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 08:32, kedd | Helyi

Halálos baleset Karcagon

Egy személygépkocsi hajtott árokba Karcag belterületén

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Sok volt a műszaki mentés a hétvégén

Igen jelentős és színes volt a megyei tűzoltók munkája a hétvégén a műszaki mentések szempontjából. Volt közöttük közlekedési baleset, állatmentés, gázömlés, favágás, sérült épület és egy rejtélyes, szúrós szag utáni nyom

2020. Május 25. 12:47, hétfő | Helyi

Por izzott egy üzem elszívó-rendszerében

Kevés tűzesetet kellett felszámolnia hétvégén a megye tűzoltóinak.