Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Május 22. 13:56, péntek | Helyi
Forrás: ilovetiszato

Hivatalosan is elstartolt a nyaralóhajózás a Tisza-tavon és a Tiszán

Hivatalosan is elstartolt a nyaralóhajózás a Tisza-tavon és a Tiszán

Már csak nyolc hiányzik a húsz nyaralóhajóból álló flottából, ami idén már a Tisza-tó és a Tisza habjait fogja szelni.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteki sajtótajékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy idén elstartolnak a francia Nicols által készített hajók, ami a gyártó szerint az egyik leggyönyörűbb útvonalon közlekedni.

A nyaralóhajózásnak óriási keletje van Nyugat-Európában és 14 országban. Magyarországon összesen 20-at lehet majd kibérelni, ebből már 12 megérkezett az országba és az elkövetkezendő hetekben további 8 fog még érkezni.

Összesen 12 kikötő épült meg a nyaralóhajók fogadása céljából, de nemcsak ezekkel lehet kikötni, hanem bármilyen más hajóval is. Ezek mellett 6 másik kikötő építése is folyamatban van, illetve a Stég Szabadidőközpont és a sarudi Élményfalu kikötője is képes fogni ezeket.

Kétbáziskikötője lesz a programnak: az egyik Kiskörén,a másik pedig Tokajnál lesz. A kiskörei várhatóan idén szeptember és december között lesz készen.

A hajókat jogosítvány nélkül is lehet vezetni, erről már meg is jelent a kormanyrendelet: mintegy másfél órás oktatás után lehrt majd ezeket használni. A hajóval senki nem képes száguldozni: maximum 12km/h a maximum sebessége.

A MAHART által üzemeltetett hajókhoz több szolgáltatás is jár, például a kikötők körnékére programajánlatokat kínálnak, és életmentő hálózatot építenek ki, hogy a bajba jutottakon mielőbb segíteni tudjanak, erről Környei Balázs,a MAHART kollégája számolt be. Az utóbbi bárki számára használható lesz, aki a vízen tartózódik, valamint Tokajnál üzembe lesz helyezve egy gyors reagálású mentőhajó is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 18:24, szombat | Helyi

Gólyahét

Rendhagyó módon, betartva az egészségügyi előírásokat tartották az idei Gólyahét rendezvényeit a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban - tudtuk meg Tóth Barna igazgatótól.

2020. Szeptember 23. 17:50, szerda | Helyi

ÚJ RENAULT ARKANA, A HIBRID SUV KUPÉ EUROPÁBAN

Az új Renault Arkana 2021 első felében jelenik meg Európában, hazánkban várhatóan 2021 tavaszán lesz elérhető.

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.