Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 28. 19:09, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

HOGYAN ALAPÍTSUNK VÁLLALKOZÁST

HOGYAN ALAPÍTSUNK VÁLLALKOZÁST

A kedvező feltételeknek köszönhetően egyre többen alapítanak céget, vagy vállalkozást. Az alapítás egyszerű,de érdemes a vállalkozások indítása előtt szakemberek segítségét kérni.

Sokan indítanak vállalkozást Magyarországon. Van aki főállású vállalkozó lesz, van aki csak mellékállásban vállalkozik. A vállalkozóvá válás folyamat egyszereű, egy ügyfélkapu, egy jó könyvelő kell hozzá.

- A vallálkozás elkezdése korábban egy teljesen más eljárási rendet követett, be kellett fáradni az okmányirodába, ugye ami már Kormányablak és itt az ügyintézővel történt egyeztetés után, ha valamennyi feltételnek ami az adott tevékenység végzéséhez szükséges megfelelt a vállalkozó, akkor került bele a vállalkozók nyilvántartásába, akkor került bejegyzésre az adott tevékenység. Az utóbbi idők változása, hogy bárki, bármilyen tevékenységre alapíthat vállalkozást, nincs előzetes kontroll. De a későbbiekben, fontos elmondani és ezt mindenkinek tudni kell akár már vállalkozó, akár vállalkozásban gondolkodik, hogy amikor megalapítja a vállalkozást a Kormányablak utólag ellenőrízni fogja, hogy adott tevékenységhez a jogszabályi feltételeknek megfelel-e a vállalkozó. Amennyiben kiderül az ellenőrzés során, hogy bizonyos jogszabályi feltételeknek nem felel meg, akkor pótolnia kell az egyéni vállalkozónak. Ha ez elmarad, akkor sajnos negatív következményei lesznek, jogkövetkezménye van, ami azt jelenti, hogy vagy az egész vállalkozás megszüntetésre kerülhet, vagy az adott tevéknység. Én minden vállalkozónak, leendő vállalkozónak azt javasolnám,hogy mielőtt bármilyen tevékenységbe belekezd, a Kormányablak tájékozódjon a szükséges jogszabályi feltételekről.

A vállalkozás indításánal, a kormányablakon kívül egy könyvelővel is érdemes konzultálni, aki segít a szükséges papírok intézésében is, továbbá ügyfélkapu is szükséges.

- Az adózási módról a Kormányablak nem tud és nem is feladata, hogy felvilágosítást adjon,tehát mindenféleképpen szükséges egy könyvelővel is konzultálnia és utána a szükséges űrlapokat elektronikus úton be kell, hogy küldje.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.