Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 27. 15:24, szerda | PR

Hogyan legyen otthonos a lakásunk, házunk?

Hogyan legyen otthonos a lakásunk, házunk?

Egy-egy fárasztó nap után nem vágyunk semmi másra, mint hogy hazaérjünk oda, ami a béke és a nyugalom szigete.

Jártak-e már úgy, hogy még úton voltak, de belegondoltak, hogy már majdnem otthon vannak, és felderült a szívük?

Mindenki más és más tárgyat, díszt, fényforrást vagy berendezést helyez el a lakásában, de mindegyiknek van egy közös, fontos vonása: otthonossá teszik a lakóhelyünket. Néhány tipp erejéig most említést teszünk arról, hogy mivel tudják még fokozni az otthonosság érzését.

Hívogató előszoba kialakítása

Amikor belépünk a lakásba az első, ami mély benyomást tehet, az az előszoba. Hogy ez a benyomás mindenképp pozitív élmény legyen, gondoskodjunk megfelelő világításról, kellemes illatokról, és igyekezzünk rendet tartani, amihez elengedhetetlen egy klassz lábtörlő. Nagyon sokat dobhat a helyiségen egy tükör, hiszen mielőtt vagy miután kilépünk a bejárati ajtón, szeretjük ellenőrizni, hogyan nézünk ki.

Erősítsük a kellemesség érzését

Mindenkinek vannak olyan kedvelt anyagai, amit, ha megsimogatnak, attól megnyugszanak. Ilyen anyag kicsi gyermekkorban a rongyi, vagy egy puha takaró. Felnőtteknél sincs ez nagyon másképp, egy pihe-puha tapintású takaróba, plédbe sokkal szívesebben vackoljuk be magunkat téli estéken, mint egy durva, cserge pokrócba.

Nagyon fontos, hogy fokozzuk a hangulatot a szobánkban azzal, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtünk. Egy-egy jól megvilágított helyiség komfortosabb, hangulatosabb érzést kelthet bennünk, életre kelti az egyenetlenségeket, amit egy-egy szőnyeg vagy kép a falon kelthet.

Tegyünk fel olyan képeket, festményeket, melyekről kedves dolgok jutnak eszünkbe. Hogy fokozzuk az irántuk érzett hangulatot, világítsuk meg ennek megfelelő intenzitású hangulatfénnyel.

A megfelelő világítás fontossága

Már a korábbi két pontnál is szó volt a világítás fontos szerepéről. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden helyiségnek megvan a maga funkciója, és mint ilyen, megkívánja a szükséges világítást is. Tehát megvan a helye a romantikus fényviszonyoknak és az élénk fényt adó csillároknak is.

Érdemes olyan csillárokat vásárolni, ahol már szabályozható a fényviszony intenzitása és a színe. Próbáljuk ki, hogy milyen kellemes tud lenni a hagyományos meleg fényű izzó.

Kényelem a kanapén, fotelben és ágyon

Minél komfortosabb kiegészítőket helyezünk a kanapénkra, fotelünkbe, esetleg az ágyunkra, annál hívogatóbb lesz, mikor hazaértünk. Fentebb már említésre került, hogy a kellemes tapintású anyagok mennyire növelik az otthonosság érzését.

Válasszunk eltérő színű és méretű párnákat, hogy kuckósítsuk az ágyunkat. Szerezzünk be több vastagságú, puha takarókat, amikbe örömmel bújunk bele egy-egy szürke napon.

Ne feledkezzünk meg a praktikumról se!

Az otthonosság érzését fokozhatják még azok a használati tárgyak is, amelyeket kifejezetten azért szereztünk be a kedvenc háztartási webáruházunkból, mert úgy gondoltuk könnyebben boldogulunk vele. Legyen szó konyhai edényekről, vagy fürdőszobai kellékekről, minden tárgyunkat azért vásároltuk meg, mert láttunk benne valamit, ami miatt éreztük, hogy hozzánk tartozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.