Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. Június 07. 11:08, vasárnap | PR

Hogyan ne büntessenek meg az utakon?

Hogyan ne büntessenek meg az utakon?

Minden autós rémálma, hogy valamiért megbüntetik a forgalomban. Borsos ára lehet ugyanis a figyelmetlenségnek vagy véletlen hibának is. Mutatjuk a 3 leggyakoribb okot, amiért búcsút mondhat pénzének.

Végre túl vagyunk a koronavírus okozta karanténokon, ismét nyugodta szívvel autóba ülhetünk, akkor is, ha nem csak munkahelyünkig utazunk. A forgalomban töltött órák megnövekedésével azonban a közúti bírságok és egyéb büntetések elkerülése is nagyobb figyelmet igényel. Összeszedtük, a statisztikák alapján mi az a három fő ok, maiért a hatóságok kiállítják a csekket – tartson velünk, és vegyük végig a tankcsapdákat!

Autópálya matrica lejárt érvényessége

Ugye, mennyire banális? Mégis sokan mulasztják el a dátumok észben tartását! A büntetésben pedig talán az a legbosszantóbb, hogy egy kb félperces műveletet felejtettünk el megtenni, és máris kész a baj. Az autópálya matrica lekérdezés online ugyanis szinte semmi időbe nem kerül, ráadásul laptopról, tabletről, okostelefonról, az ország bármely pontjáról megtehetjük.

Mindegy, korábban megyei, havi vagy heti típust szereztünk be, klasszikus vagy e-matrica esetén egyaránt az autopalyamatrica.hu-n egy pillanat alatt kideríthetjük, hogy állunk. A kezelőfelület pofonegyszerű, azon egy gyerek is könnyedén regisztrál, ráadásul a forgalmi rendszám az egyetlen adat, amit meg kell adnunk, így még csak a forgalmiban sem kell keresgélnünk. A lekérdezett érvényesség perceken belül megérkezik megadott e-mail címünkre – és máris kész vagyunk. A kapott levél ráadásul tartalmazza a matricavásárlás oldalának linkjét is, így, ha nincs érvényes jogosultságunk, azonnal kiválthatunk egyet.

Elfelejtett vagy lejárt parkolójegy esete

Különös veszélyt jelent pénztárcánkra nézve az is, hogy a járvány alatt ingyenessé tették a parkolást. Ennek természetesen mindenki nagyon örül, azonban, a rendelkezések módosulásával könnyen beszerezhetünk egy-egy büntetést, ha nem vagyunk tájékozottak.

A baj azonban egy kevés odafigyeléssel elkerülhető. Akármennyire is rohanunk, feltétlenül szánjunk arra egy percet, hogy megbizonyosodjunk, parkolódíj-köteles helyre parkoltunk-e. Az automaták kezelése nem ördöngösség, ráadásul ma már az SMS-ben is indítható óra gombnyomkodást sem igényel. Ne felejtsük el azonban indulás után leállítani a parkolást, mert könnyedén akkorára rúghat így a számla, mintha büntetést zsebeltünk volna be!

Érvénytelen, lejárt papírok

Nem kell ahhoz megszegni a sebességkorlátot, vagy megtagadni a kötelező elsőbbségnyújtást, hogy a rendőrség megbüntessen: elég, ha lejárt jogosítvánnyal vagy forgalmival közlekedünk. Az elmúlt hónapok bezártságában bizony nem valószínű, hogy okiratait nézegette, ezért érdemes gyorsan minden dátumot ellenőrizne, és szükség esetén új papírokat igényelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 18:05, hétfő | PR

Négy érdekes tény, amit eddig nem tudtál a svájci bicskákról

A legsokoldalúbb kés – legtöbbször így hivatkoznak a svájci bicskára, amelyet Svájc leghíresebb találmányaként is ismernek.

2020. Október 13. 11:18, kedd | PR

Tegye próbára Ön is szerencséjét Karcagon a Szent István Sugárút 17. szám alatt található lottózónkban!

Október 8-tól a nemzeti lottótársaság 244. sz. karcagi lottózójában egy teljesen megújult és a korábbinál magasabb színvonalú környezetben várja kedves játékosait a Szent István Sugárúton.

2020. Október 08. 13:28, csütörtök | PR

Egyedül vagy másokkal? Kiadó lakások és lehetőségek

Ha albérletek után kutatunk számos kiadó lakással és szobával találkozhatunk, a lehető legkülönbözőbb árkategóriákban. A döntés így leginkább saját anyagi lehetőségeink mentén születik meg.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.