Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával.

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával - indokolatlan bűntudattól szenvedhet, miközben korábban ismeretlen helyzetekkel kell megküzdenie és hozzászoknia egy újfajta élethez. A Fox News cikke most abban nyújt segítséget, hogyan segíthet megbirkózni gyerekének a válással.

Először is legyen vele őszinte. Magyarázza el neki, hogy el fog válni és ez milyen hatással lesz a gyermekére. Az is fontos, hogy elmondja neki, miért válik el, a gyermekek ugyanis sokszor saját magukat hibáztatják.

Most is vegye figyelembe gyermeke érzéseit, amelyek teljesen mások, mint az Öné. A család ugyanis biztonságot jelentett számukra és hogyha felbomlik, az elbizonytalanítja, aggodalommal és szorongással tölti el őket.

Költözéssel, esetleg új iskolával, társakkal kell megküzdenie a gyereknek egy válás alkalmával. Ezért fontos, hogy otthon a szokásos tevékenységeket csinálják, a megszokott barátait lássa a gyerek.

Maradjon a gyermek kapcsolatban a másik szülővel is, valamint soha ne a gyerek előtt veszekedjen a másik féllel, mert ő mindig emlékezni fog arra, mit mondtak egymásnak a szülei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 06:00, szerda | Életmód

Magyarország elérte a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.

2024. Február 27. 14:32, kedd | Életmód

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.

2024. Február 27. 08:28, kedd | Életmód

Honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztését kezdték meg Magyarországon

A honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztéséről, kiképzéséről és a hagyományőrzésről is beszéltek a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón a Magyarságkutató Intézetben.