Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával.

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával - indokolatlan bűntudattól szenvedhet, miközben korábban ismeretlen helyzetekkel kell megküzdenie és hozzászoknia egy újfajta élethez. A Fox News cikke most abban nyújt segítséget, hogyan segíthet megbirkózni gyerekének a válással.

Először is legyen vele őszinte. Magyarázza el neki, hogy el fog válni és ez milyen hatással lesz a gyermekére. Az is fontos, hogy elmondja neki, miért válik el, a gyermekek ugyanis sokszor saját magukat hibáztatják.

Most is vegye figyelembe gyermeke érzéseit, amelyek teljesen mások, mint az Öné. A család ugyanis biztonságot jelentett számukra és hogyha felbomlik, az elbizonytalanítja, aggodalommal és szorongással tölti el őket.

Költözéssel, esetleg új iskolával, társakkal kell megküzdenie a gyereknek egy válás alkalmával. Ezért fontos, hogy otthon a szokásos tevékenységeket csinálják, a megszokott barátait lássa a gyerek.

Maradjon a gyermek kapcsolatban a másik szülővel is, valamint soha ne a gyerek előtt veszekedjen a másik féllel, mert ő mindig emlékezni fog arra, mit mondtak egymásnak a szülei.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:50, péntek | Életmód

Egy 30 éves masztiff lett minden idők legöregebb kutyája

Egy 30 éves alentejo masztiff lett minden idők legöregebb kutyája - írta a BBC hírportálja pénteken.

2023. Február 03. 06:34, péntek | Életmód

Közösen kutatnák az oxigénterápiás lehetőségeket Lentiben és Grazban

A hiperbárkamrás oxigénterápia felhasználási lehetőségeit kutatná közösen Zala Vármegye Önkormányzata, a Lenti Gyógyfürdő és a Grazi Orvostudományi Egyetem az osztrák-magyar Interreg program keretében.

2023. Február 02. 12:39, csütörtök | Életmód

Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban

Előbújtak a medvék csütörtökön a Szegedi Vadasparkban, és bár szikrázó napsütés fogadta őket, nem mentek vissza a medveházba.

2023. Január 31. 13:49, kedd | Életmód

Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben

Michael Jackson legendás amerikai popénekes unokaöccse, Jaafar Jackson játssza a Michael című életrajzi film címszerepét - számolt be róla a Variety.com filmes szaklap.