Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

Hogyan segítheti át gyermekét a váláson?

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával.

A válás stresszt okoz az egész családnak. Különösen a gyermek számára nehéz megbirkózni a szülei válásával - indokolatlan bűntudattól szenvedhet, miközben korábban ismeretlen helyzetekkel kell megküzdenie és hozzászoknia egy újfajta élethez. A Fox News cikke most abban nyújt segítséget, hogyan segíthet megbirkózni gyerekének a válással.

Először is legyen vele őszinte. Magyarázza el neki, hogy el fog válni és ez milyen hatással lesz a gyermekére. Az is fontos, hogy elmondja neki, miért válik el, a gyermekek ugyanis sokszor saját magukat hibáztatják.

Most is vegye figyelembe gyermeke érzéseit, amelyek teljesen mások, mint az Öné. A család ugyanis biztonságot jelentett számukra és hogyha felbomlik, az elbizonytalanítja, aggodalommal és szorongással tölti el őket.

Költözéssel, esetleg új iskolával, társakkal kell megküzdenie a gyereknek egy válás alkalmával. Ezért fontos, hogy otthon a szokásos tevékenységeket csinálják, a megszokott barátait lássa a gyerek.

Maradjon a gyermek kapcsolatban a másik szülővel is, valamint soha ne a gyerek előtt veszekedjen a másik féllel, mert ő mindig emlékezni fog arra, mit mondtak egymásnak a szülei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt