Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Október 11. 08:51, szerda | Helyi
Forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

HOLLANDIÁBAN LETTEK MEG A MAGYAR SZÖKEVÉNYEK

HOLLANDIÁBAN LETTEK MEG A MAGYAR SZÖKEVÉNYEK

Egy többszörösen körözött 46 éves nőt és egy évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező 36 éves férfit fogtak el a holland hatóságok.

A két körözött tartózkodási helyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a hevesi és a jászsági nyomozókkal közösen derítette fel.

Egy többszörösen körözött 46 éves nőt és egy évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező 36 éves férfit fogtak el a holland hatóságok. A két körözött tartózkodási helyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a hevesi és a jászsági nyomozókkal közösen derítette fel.


F. Ritát hat éve keresték a Heves vármegyei hatóságok. Kábítószer-kereskedelem miatt bírói szakban lévő ügyben adtak ki ellene először hazai, majd európai és nemzetközi elfogatóparancsot. Felkerült a TOP 50-es körözöttek listájára is. F. Bélát pedig lopás miatt kereste a Fővárosi Törvényszék BV Csoportja. Az évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező férfi szabadságvesztés letöltése elől menekült el. Tavaly nyár óta keresték a hatóságok. Ellene is európai és nemzetközi körözést adtak ki.

Mivel mindkét körözöttel szemben felmerült, hogy külföldön tartózkodhat, ezért a nő ügyében a Heves, míg a férfi miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérte a KR NNI célkörözési egységének a segítségét. A vármegyei nyomozóknak sokrétű és alapos felderítő munka során sikerült olyan információkat beszerezniük, miszerint mindkét szökevény Hollandiában tartózkodhat.

A KR NNI Célkörözési Osztálya az ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül felvette a kapcsolatot a holland társhatósággal, majd a két körözött tartózkodási helyéről általuk beszerzett legfrissebb információkat megosztották velük. Ez alapján a holland rendőröknek pár napon belül sikerült mind a két körözöttet elfogniuk. F. Bélát 2023. október 6-án Markelo településen, míg F. Ritát 2023. október 8-án egy másik holland településen.

Mindkét személyt őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben döntenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.