Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 04. 09:08, hétfő | Helyi

HOLOKAUSZT MEGEMLÉKEZÉS

HOLOKAUSZT MEGEMLÉKEZÉS

A Karcagi Izraelita Hitközség vasárnap a Zsinagógában tartott mártír megemlékezést, ahol Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke köszöntötte a megjelent túlélőket, hozzátartozókat, emlékezőket.

- 78 évvel ezelőtt, 1944. június 18-án a karcagi gettó lakosságát átvitték a szolnoki cukorgyárba és nem sokkal később bevagonírozták. A holokauszt során 778 karcagi zsidóból 446 karcagi testvérünket gyilkoltak meg - mondta az elnök, majd gyertyát gyújtottak a jelenlévők. Az elsőt Ehrenfeld Sándorné, Karcag legidősebb holokauszt túlélője, a másodikat Feig János szintén holokauszt túlélő gyújtotta meg. A Hershko család képviseletében a harmadik gyertyát, Károly Józsefné Hershko Éva gyújtotta meg, majd F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Szepesi Tibor polgármester és Deutsch László főrabbi is gyújtott egy-egy gyertyát, emlékezve az áldozatokra.

A gyászszertartáson közreműködött még Szilágyi Gábor kántor. Az áldozatokról megemlékezett Szepesi Tibor és F. Kovács Sándor is, majd a Zsinagóga előcsarnokában a Kádis elmondása után a jelenlévők mécseseket gyújtottak az emlékfalnál a 446 karcagi áldozatra emlékezve.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.