Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 30. 05:03, szombat | Helyi
Forrás: SZOLJON.HU

HOMOKPAD CIBAKHÁZÁNÁL

HOMOKPAD CIBAKHÁZÁNÁL

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Tisza alacsony vízállása miatt egy homokpad bukkant elő a folyó cibakházi szakaszán, ahová a község vezetői múlt héten be is vonultak és Cibakházához csatolták.

Rekordalacsonyra apadt a Tisza vízszinte Szolnoknál, ahol július 8-án, péntek reggelre -281 centire csökkent a folyó vízállása – írta meg az Időkép.

Ez 2 centivel alacsonyabb a korábbi rekordnál, amelyet még 2003. augusztus 21-én mértek. Hétvégén alig emelkedett a vízszint, hétfő reggel is mindössze -279 centimétert mutatott a mérce.

A Tisza vízszintje most 13 méterrel van alacsonyabban, mint a 2000-es áprilisi árhullám idején, amikor is a folyó eddigi valaha mért legnagyobb vízállását jegyezték fel, egészen pontosan 1041 centimétert.

A folyó számára egyébként a Kiskörei-víztározó szabályozásával igyekeznek biztosítani a szükséges vízellátást, elkerülve ezzel, hogy a halállomány jelentősebb károsodást szenvedjen, illetve hogy a lakosság számára vízkorlátozást kelljen bevezetni.

Turista látványosság lett a Tisza közepén kialakult homoksziget. Sokan kutyát sétáltatnak rajta, de olyan is volt, aki sátrat vert a közelben. Cibakházánál került felszínre a sziget a rendkívüli apadás miatt, be lehet rá sétálni a partról. A folyó utoljára 20 éve volt itt ennyire sekély. Rekord alacsony a vízszint, ami várhatóan még tovább csökken, mert egyelőre nem várható komolyabb mennyiségű eső.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.