Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének hivatásos halőrei április 14-én délután Tiszasüly külterületén, a Tisza folyó árterületén több csoportban, közösen járőröztek. Az úgynevezett sülyi réten korábban kiáradt folyó a mezőgazdasági területeken úgynevezett kubik gödröket hozott létre. Ezen visszamaradt vízterület közelében észleltek egy éppen elinduló személyautót, amit megállítottak. A csomagtartóban két pontyot és két kárászt találtak. A besenyőteleki sofőr horgász és halász engedéllyel nem rendelkezett, ezért a rendőrök előállították a Kisköre Vízirendészeti Rendőrőrsre, majd orvhalászat vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ugyanezen napon, ugyanott egy másik autóban is közel húsz kilogramm halat találtak a rendőrök és halőrök, valamint az illegális tapogató módszerhez használatos vödröket. A kocsiban ülő négy tiszaburai férfit előállították a vízirendészek, és őket is orvhalászat miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Április 15-én a szokott helyen újabb két férfit fogtak el, akik engedély nélkül halásztak, és már három halat is sikerült fogniuk. Az egyenruhások a két jogsértőt előállították, majd orvhalászat miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.