Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 09. 12:54, kedd | PR

Hűtő nélkül nincs háztartás

Hűtő nélkül nincs háztartás

Ha nélkülözhetetlen konyhai berendezésekről van szó, bizonyosan mindenki fejében jó pár eszköz megfordul.

Egyes készülékek megléte olyan mértékű evidencia, hogy az említett kérdésre adott válaszban talán ki is felejtenénk. Ettől függetlenül mindenképpen kijelenthető, hogy egy háztartás sem lehet meg hosszabb távon hűtő nélkül.

A hosszútávú tárolás

A háznál lévő élelmiszerek tartós tárolhatósága gyakorlatilag egy évszázados kérdés. Az emberiség mindig alkalmazkodik a meglévő körülményekhez. Tette ezt akkor is, mikor a technológia még nem tette lehetővé azt, hogy különböző hűtőgépek használatával tegyék eltarthatóvá az ételeiket. Megoldások ekkor is születtek, számos ősi tárolási és tartósítási eljárást ismerünk.

Szerencsére mára már jóval kényelmesebb időket élünk, így az ételeink eltarthatósága is jóval egyszerűbb. Ehhez nem is kell más, mint egy hűtő, ami hűvösön tartja az ételeinket és italainkat, ezáltal tovább növelve azok fogyaszthatósági idejét, egyben leegyszerűsítve a vásárlást is, hiszen akár hosszabb távra is beszerezhetjük az alapanyagokat, ha van elég helyünk tárolni azokat.

Hűs méretek

A tároláshoz szükséges hellyel el is érkeztünk a hűtőszekrényekhez kapcsolódó egyik sarkalatos ponthoz, mégpedig azok méretéhez. Létezik egyfajta – némiképp nyilván túlzó – anomália a hűtőkkel kapcsolatban, mely szerint sosincs bennük elég hely, hogy minden elférjen. Ez persze ebben a formában nem igaz, egyszerűen csak érdemes időről-időre szelektálni a már jó ideje a szekrényben hűsölő élelmiszerek közt.

A vásárláskor sem mindegy, hogy milyen méretű hűtőt szeretnénk, hiszen az árfekvés űrtartalomtól függően (is) változik. Ha egy nagycsalád mindennapi étkeztetését kell megoldanunk, elkerülhetetlen egy nagyobb hűtő beszerzése, ugyanakkor, ha egyedül, netán párban vagyunk, bőven elég lehet egy kisebb modell is, melynek a helyigénye is jóval kisebb. Ezen felül persze más tényezők is befolyásolják a készülékek árát.

Fagyos energiafogyasztás

Közel sem mindegy, hogy „csak” egy hűtőre van szükségünk, vagy esetleg szeretnénk, ha egy kisebb-nagyobb fagyasztásra alkalmas résszel is rendelkezzen. A tapasztalatok szerint mindenképpen utóbbi a kelendőbb opció, ami nem is csoda, hisz az élelmiszerek, vagy akár a készételek fagyasztva gyakorlatilag a végtelenségig tárolhatók. Arról nem is beszélve, hogy manapság számos mirelit étel szerezhető be, melyek gyorsan elkészíthetők, ha nincs időnk főzőcskézni. Ezek tárolása pedig csak fagyasztóban lehetséges.

A fagyasztó-hűtő kombinációjával pedig elérkeztünk a másik fontos kérdéshez, az energiafogyasztáshoz. A hűtőszekrény egy folyamatosan üzemelő berendezés, ha pedig gyakran nyitogatjuk, az energiafogyasztása is nő, hiszen biztosítania kell az állandó hőmérsékletet. Vásárláskor mindenképpen figyeljünk az energiaosztályra is. Szerencsére jellemzően ma már a legtöbb hűtő legalább A+ minősítéssel bír, ám még ettől is találhatunk energiatakarékosabb megoldásokat, melyet a villanyszámlánk köszön majd meg hosszabb távon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat