Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 10. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

IDEGESÍTETTE A TÉRFIGYELŐ KAMERA, EZÉRT TÖNKRETETTE

IDEGESÍTETTE A TÉRFIGYELŐ KAMERA, EZÉRT TÖNKRETETTE

Több százezer forint kárt okozott pár suhintással egy férfi Tiszabőn. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.

A megalapozott gyanú szerint egy helyi lakos 2023. május 2-án 0 óra 51 perckor Tiszabőn, a Béke utca és a Vásártér utca közötti oszlopra kihelyezett térfigyelő kamerára egy körülbelül 3 méter hosszú, 5 cm átmérőjű faággal legalább ötször ráütött, amitől a kamera üzemképtelenné vált. Annak ellenére, hogy a készülék megrongálódott, az még a cselekményről felvételt készített, ami alapján a helyi rendőrök személyismeretüknek köszönhetően azonosították a feltételezett elkövetőt, és 2023. május 8-án előállították a Kunhegyesi Rendőrőrse. A gyanúsítottként kihallgatott 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy idegesítik a kihelyezett térfigyelő kamerák, mert „felvesznek mindent, amit csinálok”.

A rendőrök megállapították, hogy a Karcagi Rendőrkapitányság korábban a férfi körözését rendelte el meg nem fizetett szabálysértési, valamint helyszíni bírság miatt, ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe átszállították.

A Karcagi Rendőrkapitányság garázdaság, valamint rongálás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.