Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 31. 13:15, kedd | Belföld
Forrás: mti

Idén is Horvátország és Olaszország a magyar turisták célpontja

Idén is Horvátország és Olaszország a magyar turisták célpontja

A magyar utazók körében idén nyáron is Horvátország és Olaszország a legnépszerűbb úti cél, derült ki a trivago.hu szállásár-összehasonlító portál éves felméréséből.

Az MTI-hez kedden eljuttatott összeállításban megállapították, hogy továbbra is harmadik helyen áll Görögország, ugyanakkor a török és a német szállások kiestek a top 10-ből tavaly óta. Idén - Ausztria, Montenegró és Bulgária után - Szlovénia és Csehország kerültek be a legnépszerűbb országok közé.

A portál adatai szerint a nyár legforgalmasabb hónapja a július, a legkeresettebb hét nap idén nyáron a július 23. és július 30. közti időszak, erre irányult a legtöbb szálláskeresés.

Belföldön a balatoni szállások és az olyan fürdővárosok, mint Hajdúszoboszló, Gyula és Hévíz a legkeresettebbek, a külföldre utazók toplistáján pedig jól látszik az olasz úti célok népszerűsége. Részben a foci-Eb-nek köszönhetően Marseille a 4. legkeresettebb, és a francia főváros most is szerepel a top 10-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.