Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 25. 10:22, szerda | Helyi

IDÉN IS ROHAM VOLT A FENYŐFÁKÉRT

IDÉN IS ROHAM VOLT A FENYŐFÁKÉRT

Az idén később kezdődött a karácsonyra szánt fenyőfa árusítása Karcagon.

Az idén később kezdődött a karácsonyra szánt fenyőfa árusítása Karcagon. Ebben az utolsó két hétben viszonylag egyenletesen oszlott szét a kereslet a város több pontján. De sokan tegnap délelőttre hagyták fa kiválasztását.

Volt olyan árus, akinél idén a lucfenyőnek métere olcsóbb volt ezért is vitték azt többen. Volt azonban, akinek nem az ár volt az elsődleges. Hagyományosat kereste elsősorban az illata miatt.

Volt olyan kereskedő, aki arra számított, hogy a drágább és jobb minőségű fenyők lesznek a legkelendőbbek idén. Ez így is történt, mert míg tavaly csak a készlet 30 százalékát tudta eladni a drágább normand és ezüstfenyőnek, addig idén kevesebbet rendelt ami el is kelt magasabb áron.

Az árusok egyébként idén is a kimaradt fenyőkről is gondoskodnak, legrosszabb esetben tűzifa lesz belőlük, de más módon is tudják őket hasznosítani. Van olyan fa, amelyiknek gyógyszergyárhoz kerül és kozmetikai alapanyagként használják fel, de a legtöbb eladatlan fenyőből komposzt vagy koszorú készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.