Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Február 12. 05:00, vasárnap | Helyi

IDÉN IS SZÁMOS PROGRAMOT TERVEZNEK

IDÉN IS SZÁMOS PROGRAMOT TERVEZNEK

A Déryné Kulturális Központban Kunné Nánási Mónika megbízott intézményvezetővel beszélgettünk, hiszen már javában benne vagyunk a 2023-as évben, több rendezvény is volt.

Arról kérdeztük, hogy az idei évben milyen programokat terveznek.

-Január 15-ével megkezdődött a 2023-as év rendezvénysorozata, akkor zajlott le a doni hősökről való megemlékezésünk a Református Nagytemplomban, illetve január 19-ével nyitottuk meg a magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvény sorozatokat Bocskay Vince erdélyi szobrászművész kiállításával. 20-án a Városháza dísztermében volt az ünnepi köszöntője a díjazottaknak, illetve 22-én, a magyar kultúra napján egy színházi előadásra vártuk az érdeklődőket, az Ördög című előadást tekinthették meg.

-Vannak folyamatban lévő kiírt pályázatok is, februárt a pályázatok hónapjának is nevezhetjük.
- Február 9-éig kell beérkezni a házi kelt tésztás sütemények versenyre a nevezési lapoknak és február 11-én fog sor kerülni a zsűrizésére, amelynek eredményhirdetése a kolbászízesítő verseny napján fog megtörténni. Van egy közös pályázatunk a Karcagi Kutatóintézettel, hiszen 75 éves a Kutatóintézet, ennek keretén belül pályázat van hirdetve általános iskolai, középiskolai, illetve óvodások számára. Ennek a pályázatnak a beadási határideje most módosult, február 17-ig várjuk a pályaműveket. Február 8-án fog megrendezésre kerülni a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyünk területi fordulója. Február 25-én fog sor kerülni a kolbász ízesítő versenyünkre, amelyre várjuk a jelentkezőket.

- A meglepetés vendéget már el is árulták a közösségi oldalukon.
- A délután folyamán a 3+2 együttes fog fellépni. A program többi részéről később fogunk tájékoztatást adni. Illetve annyival szeretném még kiegészíteni, hogy február 17-én fog sor kerülni a pálinkaverseny zsűrizésére, amelynek nevezési lapja már a honlapunkon megtalálható, tehát várjuk oda is a jelentkezőket sok szeretettel.
-Idén nem a Déryné előtt lesz a kolbászízesítő verseny, hanem a Városháza előtt.
- A szerencsésebb lebonyolítás érdekében azt gondoltuk, hogy a Városháza előtti nagy tér szerencsésebb lesz a rendezvény megrendezéséhez. Reméljük, hogy az idő is jó lesz, megvan már rendelve a jó idő.
-Készül az intézmény rendezvény naptára, sok-sok olyan programmal, amire majd várják a lakosokat.

-Márciusban szeretnénk egy nő köszöntő nótaműsort megvalósítani. Általános iskolás felső tagozatos tanulók részére az olvastad már prózamondó versenyt, március 15-én természetesen meg fogunk emlékezni a nemzeti ünnepünkről, huszártalálkozó szervezését bonyolítjuk közben. A programokról időben a közösségi oldalunkon lehet tájékozódni.

-A programok mellett a szakkörök is működnek a házban.
-Nagyon örülünk annak, hogy 2022 őszén sikerült újraindítani a néptánc szakköröket és nagyon szép számban voltak jelentkezők és járnak azóta is rendszeresen a próbákra. Február 25-én szeretnénk bemutatni a Pántlika csoportunkat a kolbász ízesítő versenyen.
-Őket már országosan is ismerik, de lesznek olyanok, akik most kezdtek, ők a Birkafőző Fesztiválon mutatkozhatnak be.

-A Toporgó csoportunk december 10-én az adventi játszóházunk alkalmával egy betlehemi műsor keretén belül a Kopogókkal együtt bemutatkozott, ők is készülnek a Birkafőző Fesztiválra, ahol meg fogják mutatni, hogy egész évben mit is tanultak - ígérte az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.