Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 02. 10:51, csütörtök | Helyi

Idén is szebbnél szebb galambokat állítottak ki

Idén is szebbnél szebb galambokat állítottak ki

Az 1954 ben alapított Karcagi Galambtenyésztő Egyesület a hétvégén tartotta kiállítását a Városi Sportcsarnokban.

Bazsó Istvántól, az egyesület elnökétől megtudtuk, az egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek országos, területi rendezvényeken, kiállításokon változó létszámban, de jelentős galambkollekcióval. Az egyesület szakmai színvonalára jellemző, három fő galambbíráló is van tagjaik között.


A Sportcsarnok maximálisan megfelel a mai kor követelményei előírásainak és döntő mértékben járul hozzá egy magas színvonalú kiállítás megrendezéséhez, amit Karcag Város Önkormányzatának, Dobos László polgármesternek is köszön az elnök, hiszen támogatásuk nélkül önerőből ilyen színvonalas kiállítást nem tudnának rendezni.

Az egyesület igyekszik a galambászatot minél több fiatallal megismertetni, ezért népszerűsítik azt iskolákban. Öt 18 éven aluli tagjuk van, akik közül hárman ki is állítottak a hétvégén.


A díjakat és felajánlott tiszteletdíjakat vasárnap Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója adta át, s jó versenyzést és eredményes munkát kívánt minden tenyésztőnek 2020-ra. Mint elhangzott, a kiállításra 21 vidéki és 14 hazai kiállító 367 galambot hozott el Szeghalomtól Kunszentmártonon át Berettyóújfaluig.

A Tenyésztői 6-os csapatverseny (nagytestű alakgalamb) győztese a karcagi Laboncz Ferenc, 2. a karcagi Baráth Lajos, a harmadik a Nyársapátiból érkezett Öhler Tibor lett. 6-os csapatverseny nagytestű alakgalamb győztese Gyóllai Sándor Kunszentmártonból nyerte, 2. a szeghalmi Baji Károly, 3. a kisújszállási Nagy Sándor lett. Tenyésztői 6-os csapatverseny (díszgalamb) győztese a kisújszállási Baranyi Géza, akit fia Baranya Ádám és a berettyóújfalui Pántya Imre követett a dobogón. 6-os csapatverseny (díszgalamb) nyertese a karcagi Sipos Gábor, 2. Berettyóújfaluból Pántya Imre, 4. a karcagi Donkó Szilvia lett galambjaival.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.