Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 20. 18:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Idén már 193. Anna-bál lesz Balatonfüreden

Idén már 193. Anna-bál lesz Balatonfüreden

Szombat este 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, melyre ötszáz vendéget várnak a szervezők az Anna Grand Hotelbe.

A Blaha utcában idén is lesz utcabál, újdonságként pedig sétakocsikázásra is lesz lehetőség a bál estéjén.

A bálozók idén is a Vaszary-villában gyülekeznek, ahonnan szombat este fél hétkor indul a menet a fél nyolckor kezdődő bálba. A Vaszary-villában akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott porcelánszíveket, amelyek idén Erzsébet királyné virágának színében, ibolyalilában készültek el.

A bál nyitótáncát az Anna Grand Hotel kertjében idén is a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével. Az est folyamán fellép Roby Lakatos hegedűvirtuóz is.

A vacsorát 3500 darabos, 60 millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi-motívumokkal díszített étkészletben tálalják. A báli menüben egyebek mellett kecsege, kacsamáj, uborkazselé, hideg őszibarack-krémleves és borjú szerepel, a desszertben pedig a nyári gyümölcsök játsszák a fő szerepet.

Az est folyamán a hagyományok szerint a résztvevők közül a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül a zsűri választja ki a bál szépét és két udvarhölgyét. A bál királynője megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő, Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi-vázát kap. Ilyen vázát küldött hivatalos nászajándékba Magyarország Vilmos herceg esküvőjére is. Az udvarhölgyek hagyományosan Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeket kapnak. A bál szépe és két udvarhölgye vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is bemutatkozik a közönségnek, majd sétakocsikáznak a városban.

A 193. Anna-bál díszvendége Baja városa lesz, a rendezvény fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A bál estéjén a szomszédos Blaha utcában idén megújult kulisszák közt rendeznek utcabált, idén először lehet majd sétakocsikázni szombat este a bál szépeinek fogatain. Az érdeklődők a mezőhegyesi, a szilvásváradi és a bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhatnak.

Az Anna-bált idén is számos kísérőrendezvény színesíti. A héten volt prímásverseny és idén is megrendezik az Operafüred programjait, melyek középpontjában Puccini áll. Csütörtökön az Operaház énekkara adott koncertet, pénteken az Operaház zenekarát hallhatja a közönség a Gyógy téren, vasárnap pedig a Bohémélet című operafilmet vetítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során