Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 11. 14:31, csütörtök | PR

Idén nem lesz nyelvvizsga mentesség

Idén nem lesz nyelvvizsga mentesség

A gazdasági akciócsomag részeként nagyot nyertek tavaly a COVID miatt azok, akiknek a nyelvvizsga miatt nem lett volna diplomájuk. Idén ilyen nem lesz, de mit tehet, aki nem szeretne járványcsúcson nyelvvizsgára utazni?

A COVID-nak számtalan vesztese volt az elmúlt év folyamán, de kis számban akadtak olyanok, akik nyertek vele. Ezek közé tartozik az a 110 ezer immáron diplomás fiatal, aki még idén augusztusig be tudja fejezni a tanulmányait sikeres záróvizsgával. Ők azok a szerencsések, akik mentesülnek a nyelvvizsgakövetelmény alól. De mit tegyenek azok, akik majd csak a következő keresztfélévben diplomáznak?

Tömeges probléma

Ismét romlanak a fertőzöttségi adatok, így nem csoda, ha kétszer is meggondolja mindenki, hogy vidékről felutazzon mondjuk egy nyelvvizsgaközpontba. Egy nagyobb központ átlagos vizsganapján a Nyelvtudásért Egyesület elnöke, Rozgonyi Zoltán szerint akár 1500 fő is vizsgázik a különböző helyszíneken. Ez akár több száz főt is jelenthet egy helyszínen, aki órákig várja a sorát összezsúfolva egy viszonylag kis térben, hogy aztán részt vegyen egy fél órás beszélgetésen, ahol jó eséllyel a maszk miatt még a vizsgáztató szavait is nehezen érteni.

Van megoldás

Meglepő módon még mindig kevesen ismerik a pandémiás helyzet kikerülésére is alkalmas egyszerű és rendkívül kényelmes megoldást, az online nyelvvizsgát. Ezt már öt vizsgaközpont is felajánlja, köztük az egyik legnépszerűbb az Euroexam.

Eredetileg kényszerből indult meg az online vizsga, hiszen jelenléti vizsgákat nem lehetett tartani, de olyan sikeresnek bizonyult, hogy rövid időn belül állandó lehetőséggé vált. Az online nyelvvizsga minden tekintetben egyenértékű a jelenléti vizsgával, de klasszisokkal kényelmesebb és biztonságosabb a vizsgafolyamat, emellett pedig sok pontot szerezhetsz pusztán azzal, hogy otthon, csendes, nyugodt környezetben, jóval alacsonyabb stressz szint mellett vizsgázol.

Mi kell hozzá?

Mindenek előtt egy csendes szoba, ahol nem háborgat senki arra a két órára, amíg vizsgázol. Technikai oldalról egy laptop vagy számítógép kell stabil internet eléréssel, valamint egy telefon. A számítógépen végzed a feladatokat, és beszélgetsz el a vizsgáztatóval, a telefon pedig a digitális vizsgaőröd, ami figyeli, hogy szabálytalanság ne történhessen vizsga közben. Ezek az egyszerű technikai eszközök azonban szinte minden nyelvvizsgára jelentkezőnél már adottak, így az online vizsga is egy reális lehetőség mindenkinek, aki nyelvvizsgát tenne. Érdemes vele élni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.