Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 02. 18:00, szombat | PR

Időjárási károk a megyében

Időjárási károk a megyében

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 142 bejelentés érkezett, melyekre eddig 3,4 millió forintot térített meg a Generali Biztosító.

Kemény telet tudhatunk magunk mögött – a nagy hideg és a rekord mennyiségű hó komoly károkat okozott országszerte. A Generali Biztosítóhoz az év első két hónapjában 5500 közvetlenül időjárással összefüggő kárt jelentettek, az előzetes felmérések szerint körülbelül 360 millió forint értékben. A legtöbb káreset Budapesten, Pest megyében és Baranya megyében következett be, míg a legnagyobb károk a fővárost, Zala megyét és Veszprém megyét sújtották. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 142 bejelentés érkezett, melyekre eddig 3,4 millió forintot térített a biztosító.

Az idei extrém tél jelentősen megviselte vagyontárgyainkat. A Generali biztosítóhoz vagyonbiztosítás körében idén beérkezett közel 30 ezer kárbejelentés egyhatoda közvetlenül az időjárási viszontagságok eredménye. A tetőbeázás, a hónyomás és a vihar okozta károkra eddig 150 millió forintot térített a biztosító.

Az időjárással összefüggő károk közül a legtöbb tetőbeázás eredménye. Az eddig beérkezett 3115 bejelentésre több mint 80 millió forint került eddig kifizetésre. A káresetek fele a fővárost és Pest megyét érinti, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 76 esetre 1,8 millió forintot térített a Generali.

Komoly pusztítást okoztak a téli viharok is. A biztosítónak jelentett 1556 eset közül a legtöbb Budapesten (329), Baranya megyében (196) és Pest megyében (155) következett be, a becsült kár közel felét, mintegy 40 millió forintot vehettek eddig kézhez a károsultak. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 54 káresetre 1,3 millió forint kifizetés történt.

Különösen régi házakban okozott idén is károkat a hónyomás. Elsősorban Zala, Vas és Veszprém megyét érintette a probléma, innen származik a bejelentések közel fele, a becsült károk kétharmada. Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 12 hónyomáskárt regisztrált a biztosító, melyre eddig 237 ezer forintot térített.

„Az elmúlt évek kiszámíthatatlan időjárási jelenségei után kijelenthetjük, hogy továbbra is folytatódik az a trend, mely szerint Magyarországon is számolnunk kell olyan rekord mennyiségű hóval és téli viharokkal, amelyek sok éven át elkerülték hazánkat. Előzetes tájékozódással, az ingatlanok megfelelő biztosításával megelőzhetőek az anyagi károk, ezért is fontos hogy időben gondoskodjunk értékeinkről” – mondta Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője.

Címkék: generali, havazás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.