Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Október 20. 05:00, csütörtök | Helyi

IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE A VARRÓ UTCAI IDŐSEK OTTHONÁBAN

IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE A VARRÓ UTCAI IDŐSEK OTTHONÁBAN

Az Idősek Világnapja alkalmából a Varró utcai idősek otthonában Márkus Ica magyar nóta énekes és a nóta klub adott ünnepi műsort.

Itt beszélgettünk Molnár Pál képviselővel, akinek körzetébe tartozik az otthon, arról, hogy mit jelent számára az idősek világnapja.

- Az az igazság, hogy Nemcsak az idősek világnapján, hanem ha bármely ünnep van, el szoktam mindkét otthonba látogatni, és együtt ünnepelek az itt élőkkel. Úgy érzem, hogy a közös hangot megtaláltam az idősebb korosztállyal. Azt is elmondhatom, úgy érzem szeretettel várnak, el tudunk beszélgetni, hogyha esetleg valami problémájuk van, akkor azt bátran el tudják mondani. Nem mintha igazgató asszonynak, vagy az itt dolgozóknak nem mernék elmondani, de mindig vannak olyan apró dolgok, amelyeket meg tudunk közösen beszélni és megoldást is találunk rá.

-Ma egy kicsit közösen nótáztak az ellátottak a fellépőkkel, de nemcsak egy nap az időseké, hanem az év 365 napja.
-Igyekszünk is mindent megtenni azért, hogy az idősek úgy érezzék, hogy nem ezen az egy napon, hanem az év minden napján foglalkozunk velük, odafigyelünk rájuk, mert ez úgy érzem, hogy feladatunk. Ha majd mi is ezt a kort megérjük, hogy ha Isten is úgy akarja, akkor azt hiszem, mi is joggal várhatjuk ezt el.

-Ebben a korban már sok idős segítségre szorul, amit meg is kap az otthon dolgozóitól. Vannak, akik még fennjárók, ők sokszor sétálnak a főtéren.
-Öröm segíteni az idősebb korosztálynak. És bevallom őszintén, a városban is nagyon sok ismerős arcot láthatunk az otthon lakói közül. Ugyanis, akik a Horváth Ferenc utcáról most átköltöztek a Varró utcára, a felújítások idejére, sokszor találkozom velük mind vásárlás, mind az utcán, sétálás közben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!