Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Október 21. 05:00, péntek | Helyi

IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE A ZÖLDFA ÚTI IDŐSEK OTTHONÁBAN

IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE A ZÖLDFA ÚTI IDŐSEK OTTHONÁBAN

Keléné Deák Krisztinával, az Idősek Otthona intézményvezető-helyettesével beszélgettünk a Zöldfa úti otthonban, ahol az idősek világnapjára emlékeztek.

Az ünnepre az itt lakók is nagyon készültek és nagyon meghatódtak Márkus Ica magyarnóta énekes és a nóta klub műsorán.

-Minden évben nagyon várva készülnek az intézményünk ellátottjai. A Zöldfa úti telephelyünkön 105 jelenleg a lakók létszáma. A mentálhigiénés csoporttal készültek egy meglepetés dallal, amit a műsor végén is hallhattunk a Szeressük egymást című gyerekek című dalt, közösen várva erre az alkalomra hosszadalmasan készülünk, hiszen nem csak ezen a napon becsüljük, szeressük egymást az ellátottakkal.

-Az ellátottak meghatódva hallgatták a műsort, többeknél egy-egy könnycseppet is láttunk a szemükben, mert visszagondoltak a fiatalkorukra, a családjukra, hiszen a gondozónők most a pótcsaládjuk.
-Így van, hiszen ebben az intézményben nem mindenki tudja megtenni, hogy napról napra látogassák őket, de ugye a családjukkal szorosan tartják a kapcsolatot, és így van, az intézményben szinte egy nagy családként élünk együtt. Márkus Ica nénit jól ismerik a lakóink, ő visszajáró vendég közénk. Ez az alkalom lehetőséget ad rá később foglalkozások keretében, az ősz kapcsán is, hogy beszélgetések, témaválasztásokkal és különböző technikákkal is vissza tudják idézni, illetve meg tudják jeleníteni az élményeiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.