Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 21. 05:00, szombat | Helyi

IDŐSEK VILÁGNAPJA A VARRÓ UTCAI IDŐSOTTHONBAN

IDŐSEK VILÁGNAPJA A VARRÓ UTCAI IDŐSOTTHONBAN

Idős korukra segítségre szoruló embertársainknak támaszt nyújtani természetes kötelesség. Kormányok, önkormányzatok, magánszemélyek számára is az. Karcag mindkét idősotthonában megemlékeztek az Idősek Világnapjáról.

Nótaszóval és versekkel köszöntötték egymást az Idősek Világnapja alkalmából a Varró utcai idősotthon lakói. Néhányan az énekkarral közösen énekelték az ismert melódiákat. Az Idősek Világnapja 1991 óta az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlése által hivatalosan elismert világnap. Karcagon a kezdetek óta, vagyis immár harmincharmadik éve köszöntik a szépkorúakat a világnap alkalmából.

GYÖRFINÉ VARGA KRISZTINA, vezető ápoló:
"Mivel bentlakásos intézmény vagyunk, nagyon sok idős ember ebben az elöregedő társadalomban sokszor egyedül, vagy más idős társával él együtt. És igazából ahogy az idő múlik, egészségi állapotuk romlik nekik és itt jövünk mi a képbe, amikor már segítségre szorulnak és a bentlakásos intézménynek ezt a formáját választják. Itt mi minden nap azért dolgozunk, hogy a méltóságteljes öregkorhoz járuljunk hozzá a mindennapokban. Nagyon fontos számunkra, hogy megköszönjük az időseknek azt a munkát, szeretetet, mindent, amit ők mifelénk nyújtottak, támogattak, hiszen a mi jelenünk őtőlük függött."

Bár egyáltalán nem példátlan, de az idős kornak nem feltétlenül kell az elesettséget, magányt jelenteni. A Karcag városában két telephelyen működő idősellátásban dolgozók éppen abban nyújtanak segítséget, amire a bentlakó szépkorúaknak leginkább szükségük van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.