Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Október 21. 17:16, szerda | Helyi
Forrás: Karcag TV / Brehó Mónika

IGAZI CSAPATMUNKA

IGAZI CSAPATMUNKA

Dániel Csaba, a Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft ügyvezető igazgatója az ünnepi önkormányzati ülés keretei között vette át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdasági díjat.

Dániel Csaba, a Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft ügyvezető igazgatója az ünnepi önkormányzati ülés keretei között vette át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdasági díjat. Arról beszélgettünk, hogyan fogadta a kitüntetést, hogyan látja a Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft. jövőjét és milyen célkitűzései vannak az elkövetkezendő időszakra nézve erről beszélgettünk vele hírstúdiónkban.

- Hol végezte a tanulmányait és mi motiválta, hogy arra a pályára lépjen, amiben jelenleg is dolgozik?


- Karcagon a Szentannai Sámuel Mezőgazdasági Szakközépiskolában végeztem növénytermesztő szakon, majd plusz egy év elvégzését követően végzett technikussá váltam. Felsőfokú tanulmányaimat Szarvason végzetem. Először növénytermesztő mérnök, majd növényvédelmi szakmérnök lettem. Édesapám is a mezőgazdaságban dolgozott. Nagyon hasonló pályafutással rendelkezett, mint én, ezért nyilván példaképként áll előttem. Gyermekoromtól kezdődően folyamatosan jártuk a határt és bepillantást nyerhettem ennek a világnak a rejtelmeibe. Megismerkedhettem azokkal az emberekkel, akik kimagaslóan művelték ezt a tevékenységet. Úgy érzem valahol nekik is köszönhettem azt, ahol jelenleg tartok.


- Az iskolai tanulmányok befejezését követően hol helyezkedett el?


- Fél évet dolgoztam Szarvason a Pioneer Magyarország Kft-nél, majd azt követően felvételt nyertem 2000 januárjában, az akkor már Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft-hez. Agronómust kerestek, így hazajöttem. A későbbiekben növényvédő agronómosként, majd 2010-től pedig mint a Kft. első számú vezetőjeként vagyok jelen a cég mindennapjaiba.


- Mit lehet tudni a Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft-ről?
- Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft. a Magyar-Bolgár Barátság, ma már az egyik legjobban működő jogutódja. Az akkori Magyar-Bolgár Barátság Termelőszövetkezetből alakult át és az ott dolgozó emberek hozták létre. Az elsődleges terület, amivel foglalkozunk az a szántóföldi növénytermesztés és némi húsmarhatartás. A legfőbb célunk viszont a vetőmagtermesztésnek a fellendítése, fejlesztése, és minél nagyobb számban a kézi munka kiváltása, valamint az öntözés ami természetesen manapság már nélkülözhetetlen.


- Az augusztus 20-ai ünnepi önkormányzati ülés keretei között vette át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdasági díjat. Hogyan fogadta a kitüntetést?


- Nagyon meglepődtem, de nagyon jó érzés volt, hogy felterjesztettek bennünket erre a díjra. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, akik a Kft. mellett tették le a voksukat. Azt kell, hogy mondjam, hogy egy igazi csapatmunka a miénk. Ez a díj számunka talán éppen ezért is szakmai, társadalmi és egyfajta gazdasági elismerés. Azon büszke vezetők közé tartozom, akinek sikerült elérni azt a célt, amelyet annak idején a humán erőforrás területén megálmodtam magunknak. Olyan csapatot sikerült összekovácsolni, amely a Kft-t szolgálja. Úgy érzem, minden tekintetben megbecsüljük dolgozóinkat, családi napokat tartunk, hónap dolgozóját jutalmazunk és így tovább. A továbbiakban is a legfőbb célunk a Karcagi Cserhát mezőgazdasági Kft. fenntartása, illetve továbbfejlesztése.
- Mivel tölti a szabadidejét?


- Vallom, hogy mindenképpen kell, hogy legyen szabadideje az embernek. Számomra a család az első. Amellett pedig nagyon szeretem a gyógyvizet, így ha tehetem,-kikapcsolódás gyanánt-élvezem annak jótékony hatásait, valamint a farmunkon töltöm az időm egy részét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 14:30, szombat | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A KARBANTARTÓ MŰHELY KIÉPÍTÉSE

A fejlesztés eredményeként új épület kialakítására került sor.

2020. November 28. 12:02, szombat | Helyi

BEFEJEZŐDÖTT A VÁROSGONDNOKSÁG INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A fejlesztés eredményeként felújításra került a városgondnokság épülete

2020. November 28. 09:05, szombat | Helyi

Digitális tanítás december 4-ig a Kovátsban!

Digitális oktatásra tértek át a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményében - tudtuk meg Plósz Csilla intézményvezetőtől.

2020. November 28. 08:59, szombat | Helyi

Rendkívüli tanítási szünet lesz a Györffyben

Tanulófelügyeletet és az étkezést a későbbiekben folyamatosan is lehet igényelni.