Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 06. 09:42, szombat | PR

Így spórold meg a fúrást törölközőtartó rögzítésénél

Így spórold meg a fúrást törölközőtartó rögzítésénél

Előfordul, hogy új törölközőtartóra van szükség a fürdőszobában, mert vagy felújítás után még nem került vissza a falra, vagy bővül a család és kell még egy. Megmutatjuk, mi a megoldás, ha nem lehet fúrni a csempét.

Az akasztós törölközőtartó megoldás nem mindig szerencsés, mert a nedves törölköző nehezen szárad, dohos szaga lesz és kétnaponta mosni kell. A rudas törölközőtartó sokkal praktikusabb, mert megkönnyíti a nedves törölköző száradását. Ezeknek azonban komolyabb rögzítés kell, mert a súly másképp oszlik el és jobban húzza a felfüggesztést. A törölközőtartó rögzítéséhez a legtöbb esetben fúrni és csavarozni kell, hogy megfelelően tartson, de van már egy kevéssé ismert megoldás is, ami ezt a gondot megspórolja.

Mi a gond a fúrással?

A fürdőszobai fúrások sok szempontból jelentenek problémát. Eleve fúrója sincs otthon mindenkinek, de a csempefúráshoz még speciális csempefúró szárra is szükség van, hogy ne repedjen meg a csempe. Ezek a speciális csempefúró eszközök igen drágák és a használatukat is ismerni kell.

A fürdőszobai fúrással emellett az is gond lehet, hogy a falban elektromos vezetékek és csövek is futnak, amik sokszor ott vannak, ami az egyetlen ideális helye lenne a törölközőtartónak. Ilyenkor lehet kiváló megoldás a ragasztott törölközőtartó.

Mit tud a ragasztott törölközőtartó?

A fúrással ellentétben a ragasztott törölközőtartó csak a csempe felületére tapad, így nem sérti a falban futó csöveket, vagy magát a csempe felületét sem. Sok rossz tapasztalat van azonban az ilyen megoldásokkal, mert ha a ragasztás nem elég erős, akkor kétnaponta a földről szedjük össze a törölközőt.

Szerencsére már vannak olyan új megoldások, amik professzionális anyagokkal dolgoznak és véglegesen rögzítik a törölközőtartót a falra. Ezek közül az egyik legprofibb megoldás esetében egy rögzítő diszket kell a falra ragasztani, ami majd a törölközőtartó kart tartja. Az összes szükséges eszköz a csomagban van, a ragasztó pedig igen tartós.

Ha el kell távolítani a törölközőtartót a csempéről, akkor a kar eltávolítása után a diszket egy fogóval le lehet feszíteni, a maradék ragasztót pedig spaklival kell lekaparni. Magától azonban ez a törölközőtartó soha nem fog lejönni. Érdemes ismerkedni a módszerrel, mert sok fejfájást megspórol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.