Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Május 15. 19:32, szerda | Helyi

INGYEN ÉTKEZHETNEK A RÁSZORULÓ GYEREKEK

INGYEN ÉTKEZHETNEK A RÁSZORULÓ GYEREKEK

A települési önkormányzat kötelező feladatként a szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben...

A települési önkormányzat kötelező feladatként a szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja. A nyári szünetben az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést legalább 43 munkanapon keresztül kell megszervezni.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. § (1) bekezdése kimondja, hogy „A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.”
Ugyanezen szakasz (2) bekezdése kimondja, hogy a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést a fent leírt rászorulók közül a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, míg a többi rászoruló gyermek részére a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon, az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni, és biztosítani, amennyiben azt a szülő, vagy törvényes képviselő kéri.

A 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (IV.14.) EMMI rendelet 2. § (2) bekezdése kimondja, hogy a 2018/2019. tanévben a tanítási év utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság a 2019. januári ülésén elfogadta a Madarász Imre Egyesített Óvoda 2018/2019-es nevelési év II. félévi nyitvatartási rendjének meghatározásáról szóló 4/2019. (I.21.) OKSB. sz. határozatát, mely szerint a nyári szünetben 8 tagóvoda 7 héten át 2019. július 1-től 2019. augusztus 16-ig összesen 36 nap tart zárva, mely a kötelező legalább 43 napos nyári szünidei gyermekétkeztetés időintervallumába beleesik.

Összegzés:
A települési önkormányzat kötelező feladatként a szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja. A nyári szünetben az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést legalább 43 munkanapon keresztül kell megszervezni.
Javaslat szerint,a 2019. évre eső nyári szünetben a szünidei gyermekétkeztetés - augusztus 10. (szombat) kivételével - június 17-től augusztus 16-ig 45 munkanapon keresztül valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom:

2019. Augusztus 17. 21:25, szombat | Helyi

Ünnepi Önkormányzati Ülés

Minden évben hagyomány városunkban hogy Szent István napján az Ünnepi Önkormányzati Ülés keretében kitüntetéseket adnak át azoknak a személyeknek, akik a város, és a Nagykunság érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek.