Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Augusztus 11. 12:12, szerda | PR
Forrás: (x)

Innovációk a veszélyes anyagok szállítmányozásában

Innovációk a veszélyes anyagok szállítmányozásában

A logisztika különleges és kényes területe a veszélyes anyagok kezelése és szállítmányozása.

Elsősorban azokról az árukról és vegyszerekről van szó, amelyek tűz- és robbanásveszélyesek, esetleg egészség- vagy természetkárosító hatásuk lehet, amennyiben nem megfelelően járnak el tárolásuk során.

A Schoeller Allibert 1968 óta fejleszt műanyag tárolókat azzal a céllal, hogy megelőzze a veszélyhelyzetek kialakulását: cikkünkben a legnépszerűbb termékeket mutatjuk be az iparág iránt érdeklődőknek.

A tárolók kivétel nélkül 100 százalékban műanyagból készülnek és extrém erős kialakítással bírnak. Ellenállnak a korróziónak, valamint biztonsági és ergonómiai szempontokat figyelembe véve készülnek. Furcsának tűnhet egy műanyagipari cégtől, de a környezetvédelem valóban fontos értéke a vállalatnak. Ezt úgy érik el, hogy a versenytársak által gyártott termékeknél jóval hosszabb élettartamra tervezik a műanyag tűrolókat, valamint egyáltalán nem forgalmaznak egyszer használatos megoldásokat. Ráadásul saját újrahasznosító üzemeikben az elhasznált tárolók kezelése is biztosított.

A kifejezetten a vegyipar számára fejlesztett többször használatos termékek mindenféle folyadék tárolására és szállítmányozására alkalmasak, beleértve a maró anyagokat, gyógyszereket és élelmiszereket is.

Chemiflow: 1200x1000 mm méretű IBC tartály ENSZ tanúsítvánnyal

A cég legújabb IBC terméke rendkívül sokoldalú, szivárgásmentes és korrózióálló. Ráadásul a termék nem csak a legmagasabb biztonsági kritériumoknak felel meg, hanem kialakításából adódóan újrahasznosítható is. A termék -18 és +40 Celsius fok között is használható, így első számú választás a vegyiipar részére. A termék természetesen megfelel az ADR, RID és IMDH előírásoknak is.

A Chemiflow nyugodtan nevezhető okos IBC-nek is, ugyanis teljesen kompatibilis a SmartLink technológiával: vezeték nélküli hálózat segítségével kommunikál a logisztikai szoftverekkel, így valós időben nyomon követhető a szállítás teljes életútja, de olyan kritikus biztonsági előírások is, mint a hőmérséklet és a nyomás.

Összecsukható IBC tartályok

Az összecsukható IBC tartályok legnagyobb előnye, hogy szállítmányozás során rengeteg helyet lehet megspórolni a kirakodást követően. A szállítmányozás teljesen biztonságos és higiéniai követelményeknek is megfelelő, ráadásul a visszaút során szállítási költségeket is meg lehet vágni, mivel a termékek kisebb helyet foglalnak összecsukott állásban.

A Schoeller Allibert Combo Excelsior Hybrid terméke biztonságos és hatékony különösen az élelmiszeripar, a kozmetikai cikkek és az egészségügyi szállítmányozás területén. A dupla falú kialakítás rendkívül erőssé és tartósság teszi a konstrukciót, így a legkeményebb ipari területeken is használható, például kültéri tárolás esetében is. Nem kell tartani a poros és kosz okozta szennyezésektől se, mivel a szerkezet tökéletesen illeszkedik lezárás során. A termék minden alkatrésze cserélhető és újrahsznosítható, így hosszú élettartammal lehet kalkulálni a beszerzés során. A dolgozók egy rendkívül könnyen kezelhető tárolóval dolgozhatnak, amivel a kirakodási idő csökkenthető hasonló termékekkel összehasonlítva.

Gyakori probléma a hasonló rendszerekkel a kiömlésszabályozás, mivel a munkafázis rendkívül balesetveszélyes – különösen maró anyagok esetében. A Schoeller termékeinél kiemelt figyelmet fordítunk a kiömlésszabályozó rendszerekre, mivel ezzel garantálható a dolgozók telejs biztonsága. Legyen szó közel bármilyen veszélyes anyagról, 100% PE korrózióálló kiömlésszabályzóval biztonságban tudhatja dolgozóit és a gyors munkavégzés is egyszerűbb lesz mint korábban.

Részt veszünk a termékek teljes életciklusában: nem csak fejlesztjük és gyártjuk a termékeket, de részt veszünk a logisztikai rendszerek kialakításában is. Tanácsadóink segítenek megtalálni a kitűzött célhoz leginkább alkalmazkodó eszközöket. Ráadásul a termékek elhasználódását követően az újrahasznosításban is segítjük ügyfeleinket a körforgásos gazdálkodás megteremtése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.