Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 05. 08:32, hétfő | Helyi

Interjú Dobos Lászlóval Karcag város polgármesterével

Interjú Dobos Lászlóval Karcag város polgármesterével

Dobos László polgármesterrel az elmúlt hetek történéseiről beszélgettünk.

- A hármas kerületi aratóversenyen ismét karcagi siker született.

- Július 16-án Kiskunfélegyházán került megrendezésre a kézi aratóverseny, ahol a karcagi csapat Kálmán Imréné Margó vezetésével most is sikerrel vett részt. Bár az aratóverseny a rossz idő miatt elmaradt, de a kísérő programokat - főzőverseny, különböző attrakciók, amelyeken a régi szokásokat, hagyományokat bemutatták az aratók- megrendezték. A karcagiak itt nagyon szép sikereket értek el. Magam is részt vettem ezen a versenyen tapasztalatszerzés céljából, hiszen 2017.-ben Karcagon kerül megrendezésre a tizenharmadik hármas kerületi kézi arató verseny.

- A városközpontban nemrég egy új üzlet nyílt.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a volt Cipőipari Ktsz hosszú évtizedek óta üresen álló épületében nyílt ez az üzlet. Az épület magánkézben volt, s egy vállalkozó megvásárolta azt, s üzleteket szeretne ott nyitni. Komoly beruházás volt ez, 150 millióba került a tereprendezés, az üzletek kialakítása. Három üzletet szeretne nyitni, a Pepco már megnyílt, s tudomásom szerint elég nagy sikernek örvend. Nekünk mindenképpen jó dolog ez, hiszen a beruházással a környék is megszépült.

- Állami ünnepünkön, augusztus 20-án több karcagi is kapott kitüntetést.

A Városházán Bene Sándor emeritus nagykunkapitány és Perge Tibor rendezvényszervező részére a Karcagért Emlékérmet vehetett át. Karcag Város Sportjáért Díjat t Orosz István, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola pedagógusa kapta. Karcag Város Közbiztonságáért Díjat Labancz Mihály címzetes rendőr főtörzszászlós és Ecsedi Sándor László tűzoltószázados vehette át, a Karcag város jó tanulója, jó sportolója díjat Szepesi Bence, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium végzős tanulója kapta. Karcag Város Kultúrájáért Díjat kapott Romhányi Sándorné óvodapedagógus, a Jókai úti óvoda tagóvoda vezetője és Bereczki Gyuláné, a Györffy István Katolikus Általános Iskola tanítónője. Őszinte örömünkre, többen kaptak megyei díjakat is, melyet Szolnokon adtak át. Dr. Sántha Józsefné nyugalmazott tanárnő, a Toyota Road Service Kft., a Fátyolüveg Kft., a Nagykun Horgász Egyesület és a Nagykun Honvédbanda. Ez is mutatja milyen gazdag ez a város, szorgalmas, tehetséges emberekben, akik sok-som plusz munkával végzik tevékenységüket mindannyiunk örömére. Meg kell még említenünk egy országos díjat is, Fehér Attila gépkocsivezető, aki évtizedeken keresztül dolgozott itta városházán, később a városban, majd a Vidékfejlesztési, később a Földművelésügyi Minisztériumban szorgoskodott, miniszteri dicséretben részesült. Mindannyiójukra nagyon büszkék vagyunk. és abban is biztos vagyok, hogy az utánpótlás kiapadhatatlan, ismerve az itt élő emberek szorgalmát, hozzáállását. Őszintén gratulálok mindenkinek.

- Mikor beszélgetünk, már becsengettek az iskolákba.

- A pedagógusoknak és a diákoknak ez a hét egy nehezebb időszak, hiszen a nyári szünet után vissza kell rázódni a tanulásba. Bár már nem önkormányzatiak az iskolák csak az óvodák, de tájékozódtam, így elmondhatom, zökkenőmentesen indult, kezdődött meg minden intézményben a tanév. Arra kérem a közlekedőket, nagyon figyelmesen vezessenek a városban, hiszen a gyerekek ilyenkor még az úton kicsit szertelenek, figyelmetlenebbek, s könnyebben bekövetkezhetnek balesetek. Előzzük ezt meg!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 14:17, hétfő | Helyi

RABLÁS TISZABURÁN

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

2024. Május 06. 13:46, hétfő | Helyi

PROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán Tiszafüreden

2024. Május 06. 11:44, hétfő | Helyi

Gépek égtek egy Jászberény melletti telephelyen

Tűz keletkezett szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen.

2024. Május 06. 11:42, hétfő | Helyi

Koszorúzással kezdődött a Szent Flórián előtti tisztelgés

Szent Flórián a tűzoltók, tüzes szakmák védőszentje, akire május negyedikén emlékezünk.