Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Február 08. 15:14, szerda | Helyi

Iparterület fejlesztése kezdődött Karcagon

Iparterület fejlesztése kezdődött Karcagon

Tájékoztatás az „Iparterület fejlesztése Karcagon” beruházással kapcsolatban.

A napokban napvilágot látott megtévesztő és minden alapot nélkülöző információk tisztázása érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, illetve a 100 % -os tulajdonában álló Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében – a TOP-1.1.1-16 támogatási felhívás keretében – megvalósuló „Iparterület fejlesztése Karcagon” beruházással kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés által első alkalommal 2019. június 14-én (!) tárgyalt, és a jelenlévő 18 képviselő egyhangú támogatásával elfogadott - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2021” 2.3.2 változat megvalósításához kapcsolódó feladatokról szóló - 27/2019 (VI.14) számú KH határozatot követően a karcagi iparterület fejlesztését célzó beruházást 2020. július 23-án a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága 517 280 000 F t összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Többletforrás-ráemelési kérelem nettó 347.630.555 Ft összegben 2022. októberében benyújtva.

A fejlesztés Karcag Városi Önkormányzat 100 %-os tulajdonát képező Karcag, Vágóhíd utca 539/3 hrsz.-on nyilvántartott 13,6 hektár nagyságú, közművek nélküli ingatlanon valósul meg, melyet Karcag Város 33/2019.(II.28) ”kt” sz. határozata kiemelt fejlesztési területté nyilvánított. A fejlesztési terület Karcagi Településrendezési Terv részeit képező Karcagi Építési Szabályzat és Szabályozási terv kiegészítéseként a GIP-14 jelű építési övezetbe tartozik.

Az építési munkaterület 2023. január 31-én átadásra került kivitelező részére, a beruházási munkálatok ezzel megkezdődtek.
Ennek kapcsán a napokban a közösségi médiában napvilágot látott téves és alaptalan információk és a további félretájékoztatás elkerülése érdekében szeretnénk hangsúlyozni, hogy a tervezett projekt keretében az alábbiakban részletezett fejlesztés valósul meg:

Az iparterületek telekhatáron belüli alapinfrastruktúrájának kiépítése
6,5 m széles 2 sávos belső telepi út kiépítése tervezett kb. 2000 nm-en, beton burkolattal, csapadékvíz elvezetéssel;
A tervezett belső út mellett ivóvíz, szennyvíz, elektromos áram, gáz és telekommunikációs hálózat gerincvezeték kiépítése valósul meg, közmű kiállási pontokkal;
az I. ütemben 2,28 hektár körbekerítésével a megépülő csarnokhoz kapcsolódó belső telepi úthálózat építése, és parkolók kialakítása;
A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új raktárépület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
ütemben a körbekerített 2,28 hektáros iparterületen tervezett kb. 990 nm-es csarnok és portaépület létesítése a szükséges szociális és irodai kiszolgáló létesítményekkel;
Az üzemcsarnok tetőszerkezetére napelemek elhelyezése.

Az új ipaterület kialakítása a térség egyik kulcsprojektje lehet, mely tartalmában és funkcionális kialakításában is lehetőséget teremt a Karcagon és térségében működő kkv-k telephely fejlesztéseinek, valamint újonnan betelepülő vállalkozások számára egyaránt. A projekt fizikailag és tartalmában is elősegíti a térségben megvalósuló gazdaságélénkítést és munkahelyteremtést célzó fejlesztéseket a kedvező befektetési környezet megteremtése által.

A beruházás előkészítése során a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és Karcag Város Önkormányzata folyamatosan együttműködött, a beruházás aktuális állapotáról és annak tényleges tartalmáról mind a Vármegyei Közgyűlés tagjai mind Karcag Város Önkormányzata Képviselő testületének tagjai több ízben tájékoztatást kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.

2024. Május 07. 12:50, kedd | Helyi

ŐRIZETBEN

Egy középkorú férfi lopásokkal keserítette meg a jászladányiak életét. A nyomozók elfogták a notórius tolvajt, kihallgatták és kezdeményezték letartóztatását.