Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Szeptember 08. 05:01, csütörtök | Helyi

ISKOLAŐRÖK

ISKOLAŐRÖK

Az iskolaőrök is beültek az iskolapadba, Mozgalmas napokat éltek meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolaőrök.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szolgálatot ellátó iskolaőrök megnyitották az idei tanévet, rögtön be is ültek az „iskolapadba”, hiszen 2022. augusztus 29-én és augusztus 30-án, két napos képzésen vettek részt.

Tanévnyitó értekezlettel kezdődött a hét Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság oktatási és szabadidő központjában, ahol Vojter-Szabó Zita r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető köszöntötte a 2022/23-as tanévben szolgálatot teljesítő iskolaőröket.

A kétnapos képzésen csoportokra bontva vettek részt az iskolaőrök. Az első helyszínen a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti trénerei által tartott tréning zajlott, ahol a kommunikációs szituációk, a csoportos és egyéni foglalkozások kerültek előtérbe. A résztvevők csoportmunkával dolgozták fel azokat a módszereket, amit sikerrel alkalmazhatnak a diákokkal, tanárokkal, vagy szülőkkel való kommunikációban. A másik helyszínen a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének munkatársai által megtartott elsősegélynyújtó képzésen frissíthették, illetve mélyíthették el tudásukat a résztvevők. Megismerhették, mit kell tenni egy esetleges rosszullét, egy ájulás, vagy egy csonttörés esetén, hogyan kell szakszerű ellátást nyújtani a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.