Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 27. 18:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ismét élklubok és élsportolók álltak a mellrák elleni küzdelem mögé

Ismét élklubok és élsportolók álltak a mellrák elleni küzdelem mögé

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata mellett a Budapest Wolves amerikaifutball-együttes, a Miskolci Judo Klub és a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) is a mellrák elleni küzdelem mögé állt.

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) évek óta megszokott módon az október a rózsaszín hónap. A magyar steelers.hu oldal szerkesztői ennek mintájára az egymást követő hetedik évben hirdették meg jótékonysági akciójukat. A kezdeményezés mögé álló klubok és játékosok egy hónapig számos rózsaszín kiegészítőt viselnek majd, hogy felhívják a nők figyelmét az emlőrák veszélyeire, elősegítsék, hogy minél többen járjanak szűrésre.

A szervezők gyűjtést is szerveznek a Magyar Rákellenes Liga számára, az árverésre felajánlott sportszerekből befolyó összeg szintén ehhez a szervezethez kerül.

"Minden meccs bemelegítésénél rózsaszín szerelést viselünk majd, a klub pedig árulja ezeket, a befolyó összeggel a kezdeményezést segítjük" - mondta a szerdai sajtótájékoztatón Nagy László válogatott kézilabdázó.

Ljubomir Vranjes, a veszprémiek vezetőedzője szerint nemcsak nekik fontos a mellrák elleni harc, hanem az egész világon az, ezért teljes mellszélességgel álltak ismét a kezdeményezés mögé, mert a legfontosabb az egészség. Hozzátette, felhívják a nők figyelmét a megelőzés és a vizsgálatok fontosságára, emellett a klub főszponzora és sportszergyártója által pénzzel is segítenek.

"Fontos, hogy a nők odafigyeljenek magukra" - jelentette ki a tavaly Eb-bronzérmes Gercsák Szabina a miskolci cselgáncsozók nevében, egyúttal ő is viselni fog valami rózsaszínűt a következő három versenyén és árverésre ajánlotta azt a dzsudogiját, amelyet 2013-ban az ifjúsági Európa-bajnoki és világbajnoki sikerekor viselt.

Különböző akciókkal, rózsaszín mezekkel, ruhákkal a Wolves, a MAFSZ és a Nemzeti Táncegyüttes is segíti az összefogást.

A Magyar Rákellenes Liga képviselője szerint azért fontos a figyelemfelhívás, mert amíg az Egyesült Államokban 90 százalékos a nők ötéves túlélési aránya, addig Magyarországon mindössze 40 százalék körüli.

Az NFL 2009 óta tartja a "pink hónapot", és eddig már több mint 15 millió dollárt gyűjtött a mellrák elleni küzdelemre. A magyar kezdeményezés révén tavaly 2,3 millió forint gyűlt össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.