Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 20. 21:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Ittasan, a jelzőlámpát is kidöntve hajtott a vasúti sínekre a kunszentmártoni férfi

Ittasan, a jelzőlámpát is kidöntve hajtott a vasúti sínekre a kunszentmártoni férfi

Az ügyészség vádat emelt azzal a kunszentmártoni férfivel szemben, aki ittasan, a vasúti jelzőlámpát kidöntve hajtott a vasúti sínekre, miközben ő és utasa is súlyosan megsérült.

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és vasúti közlekedés ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emeltvádat azzal a kunszentmártoni férfivel szemben, aki ittasan, a vasúti jelzőlámpát kidöntve hajtott a vasúti sínekre, miközben ő és utasa is súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 3-án, a kora reggeli órákban Kunszentmártonról Szentes felé közlekedett személygépkocsival, közepes fokú ittas állapotban. A személygépkocsiban mellette utazott az élettársa is.

A férfi a két település között, a 45-ös úton lévő – forgalomirányító készülékkel és félsorompóval biztosított – vasúti átjárót figyelmetlensége és ittassága miatt túl nagy sebességgel közelítette meg, ezért a vasúti átjáróban lévő balra ívelő kanyarban kisodródott, nekiütközött a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék oszlopának, majd a vasúti síneken állt meg.

A baleset következtében mind a sofőr, mind a mellette utazó nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A férfinek a bordája, a nőnek a szegycsontja tört el, mindkettőjük mellkasa erősen zúzódott.

A férfi közvetetten veszélyeztette a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét is, és nagyobb – 1.897.740 forint összegű – kárt okozott a vasúti átjáró megrongálásával.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.