Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 21. 16:42, hétfő | Helyi

Ittasan munkaadója autóját vitte el, amivel baleset okozott- vádemelés

Ittasan munkaadója autóját vitte el, amivel baleset okozott- vádemelés

A mezőtúri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A mezőtúri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A vád szerint a férfi 2020. szeptember 22-én Mezőtúron a sértett hölgynél dolgozott. 16 óra után, amikor befejezte, észlelte, hogy a sértett autója az utcán parkol és az indító kulcs a járműben maradt.

A sértett engedélye nélkül a vádlott beült az autóba és – annak ellenére, hogy súlyos fokú ittas állapotban volt - azzal Mezőtúr belterületén közlekedett. 19 óra körül ittassága miatt elvesztette uralmát a jármű fölött és neki ütközött a vele szemben közlekedő pótkocsis járműszerelvénynek. A vádlott vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A baleset következtében szerencsére senki sem sérült meg, ugyanakkor mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést és tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság fog bírói döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.