Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. December 06. 17:49, szerda | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy – a cselekmény elkövetésekor – 20 éves szolnoki férfival szemben maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés miatt.

A vád szerint a férfi 2022. február 26. napján a hajnali órákban Szolnokon, a Széchenyi körúton közlekedett az általa vezetett személygépkocsival ittas állapotban, mintegy 120-130 km/h sebességgel két 18 és egy 17 éves utasával.

A férfi egy balra ívelő kanyart a kisodródási határsebesség feletti sebességgel, a kanyarív levágásával akart bevenni, melynek következtében a gépkocsi stabilitását vesztette, és a jármű az óramutató járásával ellentétes irányba forogva sodródni kezdett. A férfi ekkor vészfékezett, azonban a gépjármű tovább forogva az úttestről lehaladt, és mintegy 40-45 km/h-ás sebességre lassulva baloldalával nekiütközött egy villanyoszlopnak.

A baleset következtében a 17 éves sértett részleges bénulással járó, maradandó fogyatékosság hátramaradásával gyógyuló sérüléseket, míg a férfi másik két utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.