Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. December 06. 17:49, szerda | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy – a cselekmény elkövetésekor – 20 éves szolnoki férfival szemben maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés miatt.

A vád szerint a férfi 2022. február 26. napján a hajnali órákban Szolnokon, a Széchenyi körúton közlekedett az általa vezetett személygépkocsival ittas állapotban, mintegy 120-130 km/h sebességgel két 18 és egy 17 éves utasával.

A férfi egy balra ívelő kanyart a kisodródási határsebesség feletti sebességgel, a kanyarív levágásával akart bevenni, melynek következtében a gépkocsi stabilitását vesztette, és a jármű az óramutató járásával ellentétes irányba forogva sodródni kezdett. A férfi ekkor vészfékezett, azonban a gépjármű tovább forogva az úttestről lehaladt, és mintegy 40-45 km/h-ás sebességre lassulva baloldalával nekiütközött egy villanyoszlopnak.

A baleset következtében a 17 éves sértett részleges bénulással járó, maradandó fogyatékosság hátramaradásával gyógyuló sérüléseket, míg a férfi másik két utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.