Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 05. 18:01, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ittasan tanított vezetni egy szintén ittas nőt

Ittasan tanított vezetni egy szintén ittas nőt

Vádat emelt az esztergomi ügyészség a nő és a férfi ellen is.

Az Esztergomi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki 2020. február 29-én 1 óra 45 perckor Esztergomban, az Árok utcában ittas állapotban úgy vezetett egy autót, hogy előbb beült a vezető ülésben ülő férfi ölébe, így kormányozta, irányította a járművet és kezelte a jármű pedáljait, majd később egyedül ült a vezető ülésbe és vezette ittasan a járművet, miközben a férfit utasként szállította.

A nő közepes fokban volt ittas állapotban a járművezetéskor, és még jogosítványa sincs. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Az ügyészség a férfival szemben is vádiratot nyújtott be ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt.

A férfi az eset során enyhe fokú ittas állapotban vezetett, majd azt követően engedte át a vezetést a nőnek. Az ügyészség szerint a férfi ittas állapotban tanította vezetni a nőt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:07, péntek | Kék hírek

SE PÉNZ, SE TERMÉK

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Kék hírek

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.