Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 22. 14:12, szombat | Helyi

IV. Kun Világtalálkozó

IV. Kun Világtalálkozó

A Nagykunság fővárosában, Karcagon találkoztak a kunok a Kun hagyományok napján. A IV. Kun Világtalálkozó keretében megszervezett rendezvényen a hagyományőrzés és a lovassportok kapták a főszerepet.


A karcagi kun hagyományörzők nyílzáporával kezdődött meg Karcagon a IV. Kun világtalálkozó. A rendezvény lehetőséget nyújt a Kun identitás megismerésére, megőrzésére.


KECSE ANDRÁS

- Örlök annak, hogy még mindig élnek a kun hagyományok és hogy nincs elfelejtve. Ez mindenképpen arra jó ez a rendezvény, hogy megmutassák a kunok, hogy még mindig megvannak és még nem vesztek el.A nagykunság fővárosában ma is elevenen élnek a kun hagyományok.

DOBOS LÁSZLÓ - POLGÁRMESTER - KARCAG (FIDESZ-KDNP)

- Asszimilálódtak a kunok a magyarságba, attól függetlenül bizonyos értékeket a mai napig fenntartanak. Ez az építkezésben, a mentalitásban, az étkezési szokásokban megmutatkozik, az öntudatukban természetesen, ami nagyon nagyon rendjén van.

Fazekas Sándor országgyűlési képviselő a rendezvényen kiemelte fontos, hogy megőrízzük nemzeti értékeinket.

DR. FAZEKAS SÁNDOR - ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (FIDESZ-KDNP)

- Ezek a programok, a vidéki kulturális, művészeti, népzenei, népitánc programok, a gasztronómia, a lovassport mind-mind olyan közösséget megtartó, közösséget formáló rendezvény, amelyre igenis van szükség, van érdeklődés és 1-1 településnek, 1-1 tájegységenk az önbecsülését is növeli.

A magyar kormány továbbra is kiemelten támogatja a hagyományörző rendezvények szervezését, a lovasturisztika, a lovassport elterjesztését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.