Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 08. 10:48, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/László T. András

James Bond két keréken

James Bond két keréken

A korábban Sherlock Holmest is újjáélesztő Anthony Horowitz brit bestsellerszerző írja a következő James Bond-regényt a Fleming-hagyaték megbízásából – számolt be róla a BBC News.

Horowitz könyve az ötvenes években játszódik majd. Az 59 esztendős szerző a megbízással kapcsolatban kijelentette, hogy Ian Fleming, a James Bond-regények eredeti szerzője „nagy hatással volt életére". Hozzáfűzte: „Ez az a könyv, amit meg kell írnom."

Az új történet egy ismeretlen Fleming-szövegre épül, egy hatvan évvel ezelőtti Bond-tévésorozat egy epizódjának vázlatára, amely a 007-es brit titkos ügynököt a motorversenyek világába vezeti.

Horowitz regényének kiindulási pontja a Murder on Wheels (Gyilkosság két keréken) című epizódvázlat lesz. A műről pedig még több érdekességek árul el a Könyvkultúra Magazin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.