Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Január 21. 18:00, hétfő | Helyi

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

A december programok tekintetében igen sűrű volt a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban - derült ki Tóth Barnával, az intézmény vezetőjével készített interjúnkból.

Így kiderült, hogy a refisek több megyei és országos versenyen is sikereket értek el, de részt vettek az adventi időszak adománygyűjtő akcióiban is, mellyel a határon túli magyar testvéreink karácsonyát szerették volna szebbé tenni.


A Magyar Református Szeretetszolgálat családoknak szóló, tartós élelmiszert gyűjtő megmozdulásához csatlakozva több kartondobozt töltettek meg, míg a Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű programban főleg kisgyermekeknek állítottunk össze egy-egy cipősdoboznyi kedvességet. Megtartották a hagyományos irodalmi teadélutánt is a közelgő karácsony szellemében. Az ünnepi hangulatot magyar költők, írók adventi és karácsonyi műveivel igyekeztünk megalapozni, amelyeket diákok olvastak fel terített asztal körül. Süteményeket és forró teát fogyasztottak, közben arról beszélgettek hogyan ünnepelünk, milyen népszokásaink vannak.


Szép adventi hagyomány az iskolában az is, hogy az utolsó tanítási napon az egyik osztályunk betlehemes játékkal kedveskedik az iskola diákjainak. Osztályteremről osztályteremre járva, közben a nevelői szobát is meglátogatva idén a 9.A diákjai mutatták be jelmezes, zenés produkciójukat. A betlehemezés után a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium közössége a nagytemplom padjaiban várakozott, ahol a kibocsátó istentiszteleten Nt. Koncz Tibor elnök-lelkész esperes tartott számukra útmutatást.


A téli szünet után a január már a beiskolázással telik, nyílt napra várják majd a város és környékbeli iskolák nyolcadikosait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...