Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Február 02. 06:45, szerda | Helyi

JÁRDA FELÚJÍTÁSI PROGRAM KARCAGON

JÁRDA FELÚJÍTÁSI PROGRAM KARCAGON

Hamarosan kezdődnek a járdafelújítások a városban - a részletekről Szepesi Tibor polgármestert kérdeztük.

Még tavaly döntött az önkormányzat arról, hogy azokat a forrásokat amelyek rendelkezésre állnak járdafelújításra, azt igénybe veszik és folytatják az elkezdett munkátokat amelyekről 2018-ban döntött a testület.

Akkor kezdődött egy átfogó járdafelújítás program, mely szerint minden körzetben 8- 10 utcát érintve, 400-500 méter hosszúságban teljes járda szakaszok újultak meg a város több pontján. Ez a program azóta is tart és idén is folytatódni fog.

A közbeszerzési eljárás után megkötötték a szerződést a kivitelezővel és szerdán a bejárással átadásra kerülnek az utcák, ahol az időjárás függvényében akár a napokban elkezdődnek munkálatok. Erre 40 millió forint áll a város rendelkezésére.

A főtéren, ha lesznek rá források folytatódik, de a kerékpárút és parkoló felújítások folyamatosak. Erre a források megérkeztek, így a Kisújszállási kerékpárút teljes szélességében megújul, illetve folytatódik a városközponti parkolók felújítása.

A külterületi, elsősorban mezőgazdasági utak felújítása is folytatódik, ma már rekreációs és szabadidős célokra is igénybe veszik ezeket és turisztikai látványosságokat, a pusztát is ezen lehet megközelíteni, itt is tervezik az állagmegóvást. Vannak olyan pályázataik, amelyek ezeknek az utaknak akár az aszfaltozását is lehetővé teszi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.