Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.

A városvezető elmondta, hogy a korábbi évek megkezdett munkáinak folytatása a jelenlegi. A Városháza mögötti területen járdaépítés kezdődött, ahol térköves járda kialakítására kerül sor egészen a szervizútig. A polgármester arról is beszámolt, hogy hamarosan elindul a Kertész József úton, a Kacsóh utat a Kossuth térrel összekötő járdának a felújítása is, ahol a jelenlegi úgynevezett „járdátlan” oldali rész lesz térkövezve.
-A projekt egy 32 millió forintos beruházás, amely nagyon hasznos befektetés, a térköves járdák időtállósága és esztétikussága miatt is. A munkálatok befejezésének várható időpontja a kivitelezők lendületét figyelembe véve, a nyár végére várható-fogalmazta meg a polgármester.
Dobos László azt is elmondta, hogy nemcsak ennek a szakasznak a felújítására kerül sor, hanem több járdaszakasz is megújul majd, ugyan nem térköves, hanem aszfaltos megoldással. Ez mintegy 57 millió forintos összköltséget tartalmaz majd, amiből 40 millió forint pályázati pénz és 17 millió forint pedig önkormányzati önerőt foglal magába.
-Az önkormányzati önrész az alépítmény elkészítését teszi lehetővé. Továbbá az is elmondható még, hogy a nyolc egyéni választókörzetben hasonló nagyságrendű járdaszakaszok lesznek felújítva olyan módon, hogy ott már a lehető legmodernebb megoldással lesz a járdának egy térkőből kialakított széle is, az aszfalt csúszás mentessége miatt. Tehát elmondhatom, hogy nagyon komoly járdaépítési munkálat vette kezdetét a városban-fogalmazta meg a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.