Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 10. 05:00, hétfő | Helyi

JÁSZLADÁNYI FIATALT VETTEK ŐRIZETBE

JÁSZLADÁNYI FIATALT VETTEK ŐRIZETBE

A jászsági rendőrök őrizetbe vettek egy jászladányi fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint részben egyedül, részben társával 18 vagyon elleni bűncselekményt követett el az elmúlt időszakban.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/pontot-tettek-a-vegere

Jászladányban az elmúlt két hónapban több vagyon elleni bűncselekmény is történt, melynek során ismeretlenek az ingatlanokba jogtalanul behatoltak és onnan különböző elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert, és ruhaneműket tulajdonítottak el. Két olyan bejelentés is érkezett a rendőrségre, amikor az udvaron parkoló járművekből vittek el értékeket. Az utolsó lopásról érkezett bejelentés szerint egy jászladányi ingatlan udvaráról fűkaszát loptak el.

A nyomozók – akik a kriminalisztika rendelkezésre álló eszköztárát alkalmazták a nyomozás során – látókörébe került a bűncselekmények feltételezett elkövetője, egy helyi fiatal. Az egyenruhások a 17 éves férfit előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, majd a nyomozók 4 rendbeli lopás bűntett és 3 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Vallomásában a jogsértő mindent beismert és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről a rendőrök megállapították, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, valamint önként előadott 11 további vagyon elleni bűncselekményt.
Így összesen 18 lopás írható a gyanúsított számlájára, ezek pontos tisztázására a büntetőeljárás további szakaszában kerül sor.
A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs többrendbeli lopás miatt folytatja az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.