Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 16. 10:44, kedd | Helyi

JAVÍTS EGY JEGYET

JAVÍTS EGY JEGYET

A „Javíts egy jegyet!” című pályázaton vesz részt a „Kamaszbarát Önkormányzat” cím elnyerésére Karcag

1. A „Kamaszbarát Önkormányzat” címet a „Javíts egy jegyet!” című pályázathoz kapcsolódóan lehet elnyerni. A pályázó önkormányzatok saját „Településük Legszorgalmasabb Osztályát” keresik és a nyertes osztály számára felajánlják a VII. Országos Osztálykirándulás - Kamaszfesztivál részvételi díját és/vagy szállás és/vagy étkezési költségeit.

2. A támogatás célja:
A diákok tanulmányi eredményének javítása, valamint jutalmazása. A „Kamaszbarát Önkormányzat” és a „Település Legszorgalmasabb Osztálya” címek elnyerése. Részvétel a VII. Kamaszfesztiválon.


3. A támogatás igénybevételére jogosultak köre:
A „Település Legszorgalmasabb Osztálya” címet elnyerő általános iskola felső tagozatos vagy középiskolás osztálya.

4. A támogatás összege és mértéke:
Az önkormányzat várható költsége az osztály létszámától függ.
Szállás: 2500-3000,-Ft/éj/fő, étkezés: 8550,-Ft/teljes ellátás/fő, részvételi díj: 9900,-Ft/fő. A teljes támogatás összesen: 528.000,-Ft-549.000,-Ft.

5. A pályázat benyújtásának határideje és módja:
A https://kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett jelentkezési lap kitöltésével és a város címerének megküldésével lehet jelentkezni. A pályázat kiírója által megküldött együttműködési megállapodás-tervezet aláírásával válik benyújtottá a pályázat.
A „Javíts egy jegyet!” pályázaton induló osztályok a https://kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett regisztrációs űrlap kitöltésével adják le tanulmányi eredményüket 2022. január 31-ig.
.

A „Javíts egy jegyet!” című pályázat keretében a „Kamaszbarát Önkormányzat” cím elnyerésére 2021-2022-es tanévben újra lehet pályázni 2012 óta.
2007-2012közötthatalkalommal került megrendezésre az Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál elnevezésű esemény, amely a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja az általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákoknak. 2011-ben Tiszafüreden volt a Kamaszfesztivál, ahol „Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet Karcag érdemelte ki.

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola 1/13. diákjai 0,79-ot javítottak jegyeiken. Javaslom a „Javíts egy jegyet” és a „Kamaszbarát Önkormányzat” pályázathoz való csatlakozást és a pályázathoz a 2022. évi költségvetésben maximum bruttó 549.000 Forint előirányzat biztosítását. A javaslatot a városvezetők megvitatták és elfogadták

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.