Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 20. 06:40, csütörtök | Helyi

JEGES CSOBBANÁS

JEGES CSOBBANÁS

Ma délben jelentősen megemelkedett a Tisza- tó vízszintje Tiszafürednél. Több mint százan vették a bátorságot és megmártóztak a jeges vízben.

Az Újévi Csobbanás volt az esztendő első turisztikai attrakciója a Tisza- tó fővárosában.

Megérkezett a hidegfront, a Tisza- tavon fél centiméteres jégréteg képződött.

KÖVÉR GÁBOR, Tisza- tavi Mentőcsoport: Most megpróbáltam az előbb összetörni, hogy be tudjanak menni biztonságban a jégre, vagy a vízre. Itt a jeget elhúztuk és összetörtük kisebb darabokra, hogy nehogy balesetveszély legyen, elvágja a lábukat, vagy bármilyen esemény történjen.

Több mint százan éreztek erőt magukban ahhoz, hogy megmártózzanak a jeges Tisza- tóban. Az északi országokban nagy hagyománya van a jegesvizes fürdőzésnek. Kiváló egészségügyi hatásokat tulajdonítanak a pár perces merülésnek.

F. KOVÁCS SÁNDOR, a Tisza- tó miniszteri biztosa: Inkább őrültség. De egy olyan őrültség, amelyik egészséges, amely jó. Bent kicsit rosszabb lesz a vízben, de kijönni egy csodálatos érzés lesz belőle. Én már csináltam ilyet és azt gondolom, hogy aki rá tudja venni magát arra, hogy a jeges vízben megmártózzon, az egy egészséges és csodálatos élményben lesz része.

A jeges fürdőzésnek komoly szabályai vannak: alaposan be kell melegíteni előtte és lassan, fokozatosan lehet csak belegázolni a vízbe.

UJVÁRI IMRE, polgármester, Tiszafüred: Én ezt egy nagyon jó, bár extrém kezdeményezésnek tartom, de ez is egy jó dolog arra, hogy felhívjuk a figyelmet télen arra, hogy a Tisza- tó télen is csodálatos, illetve hogy Tiszafüreden mindig történik valami.

A tiszafüredi rozmárokat felfűtött szauna, illetve több hőgomba várta a merülés után, ugyanis a jeges fürdőzés szabálya az is, hogy a mártózás után a lehető legrövidebb időn belül át kell melegedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.