Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. December 30. 05:00, péntek | Helyi

JÉGVIRÁG MESEMONDÓ VERSENY 3-4. ÉVFOLYAMOSOK

JÉGVIRÁG MESEMONDÓ VERSENY 3-4. ÉVFOLYAMOSOK

Újabb fordulójához érkezett a Jégvirág városi mesemondó verseny. A versenyen az általános iskolák 3-4 évfolyama is összemérhette mesemondó tehetségét.

- A gyerekek a karácsonyról, az állatokról, illetve a családról és a szeretetről szóló történeteiket adták elő. A verseny szervezője elmondta, hogy mivel hatalmas mennyiségű szöveget tanulnak meg a versenyen induló gyermekek, az előző években új értékelési rendszert vezettek be. Így értékelés gyanánt nem egy szoros rangsort állítanak fel, hanem arany, ezüst és bronz minősítések szerint jutalmazzák a versenyzőket. Ez a zsűrinek is jó, és a gyerekek is valamennyien kapnak elismerést.

Természetesen ilyenkor a mindenkori zsűri felhívja a versenyzők figyelmét arra, hogy egy ilyen verseny alkalmával mire kell, és mire érdemes odafigyelni. Ezek az útmutatások amelyekkel a zsűri tagok ellátják a gyerekeket, a következő
megmérettetés alkalmával mindig megszívlelendő, hasznos tanácsoknak bizonyulnak.

A program ünnepi hangulatát az is emelte, hogy saját kezűleg készítettük a színpad díszletét-fogalmazott a gyerekkönyvtáros.
A meséket Molnárné Balogh Éva pedagógus értékelte.

A mesék a Karcag TV adásfolyamában és internetes platformjain is megtekinthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.