Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 06. 14:43, kedd | Helyi

Jelentős beruházás kezdődött

Jelentős beruházás kezdődött

Jelentős beruházás kezdődött a városközpontban. Erről kedden, a virágpiac területén Dobos László polgármesterrel beszélgettünk

Jelentős beruházás kezdődött a városközpontban. Erről kedden, a virágpiac területén Dobos László polgármesterrel beszélgettünk.


- A „Karcag zöldfelületeinek fejlesztése” projekt hat helyszínén folyik majd a következő hetekben a munka. Egyike a virágpiac, ahol megújul a térburkolat, elkészül a vízelvezetés és egy olyan rámpa készül, amin a mozgássérültek is meg tudják közelíteni a piacot. A TOP-os beruházás érinti a Kossuth tér keleti részét, a Toronyház felé, ahová fákat, növényeket ültetnek a meglévő öregek helyett, de új padokat is kap a tér ezen része. A másik parkfelújítás a templomkertben lesz, ahol térburkolatos részt alakítunk ki a templom melletti körrészen. Nagyon fontos, hogy teljesen megújul a Toronyház melletti játszótér, a legmodernebb játékok mellett olyan gumiburkolatot kap, ami az uniós előírásoknak is megfelel. Illetve a rendőrség melletti játszótér egy része szintén megújul, modern játékokkal. A Városháza mögött pedig egy komoly kerékpártároló kerül kialakításra - sorolta a projekt elemeit a városvezető, akitől megtudtuk, a területátadás megtörtént, a munkák elkezdődtek, a várható befejezés október vége. A TOP-os 100 %-os támogatottságú, 140 millió forintos projektből nettó 98 millió forint fordítható a fenti beruházásokra. A konzorcium tagja a Karcag Városi Önkormányzat és a Karcagi Református Egyházközség.


- Nagyon régen vártuk már ezeket a beruházásokat, hiszen ez a megyei területi operatív programoknak a beruházása. Ezt már négy éve kezdte el a megye a települések vezetőivel előkészíteni. Megyei szinten 2 milliárd forintot oszthattunk szét, ezekről a forrásokról egyeztettünk minden településen, így van ahol kerékpárutak, egyéb ipari területi fejlesztések és egyéb felújítások valósulnak meg. Karcag esetében a beérkezett pályázatokról Dobos László polgármester úrral és Gyurcsek János alpolgármester úrral is egyeztettünk, majd egyfajta sorrendet állított fel a város, mire a 140 millió forintos támogatásról döntöttünk. Minden egyes forint jó helyre kerül Karcagon is, azt látom, a lehetőségekhez képest a legjobban fogja ezt a pénzt felhasználni - jelentette ki Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

Címkék: fejlesztés, Karcag, top

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.