Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Január 29. 07:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jobban bíznak állásukban a munkavállalók, mint egy évvel korábban

Jobban bíznak állásukban a munkavállalók, mint egy évvel korábban

Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók

- derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerőpiaci stabilitási indexéből.
A mutató egy pontos emelkedéssel 61 pontot ért el 2015 negyedik negyedévében, 1 ponttal volt magasabb, mint 2014 azonos időszakában, de az előző negyedévhez képest 3 ponttal csökkent - közölte a biztosító az MTI-vel.

A felmérés szerint a nők optimistábban ítélik meg munkahelyük biztonságát, mint a férfiak; a fővárosiak és a diplomások a legoptimistábbak, a falvakban élők megítélése azonban romlott.

A nők körében mért 2 pontos javulással szemben a férfiaknál nem változott az index, a fővárosban élők mutatója 4 ponttal nőtt, a városban lakóké 1 ponttal, a falvakban élőké ugyanakkor éves szinten 2 pontot esett vissza.

A diplomások a legbizakodóbbak 67 pontos értékkel, a legfeljebb 8 általánost végzettek indexe azonban 9 ponttal csökkent.

A magyarországi régiókat tekintve Közép-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon élők optimistábbak, mint az ország keleti felében élők, akiknél negyedéves szinten enyhén csökkent az index, de éves összehasonlításban 8 pontos visszaesést tapasztaltak.

Az ágazatokat vizsgálva a munkaerőpiaci stabilitási index élén 3 pontos növekedéssel a kereskedelem áll 63 ponttal. A mezőgazdaságban ahol egy éve a legoptimistább munkavállalók voltak, pedig 14 pontos esés tapasztalható - olvasható a tájékoztatásban.

A korcsoport alapján a legjelentősebb változást a középkorúaknál (40-49 év) mértek, az index 60-ról 64 pontra emelkedett, de a 18-29 év közöttiek is bizakodóbbak lettek, egy év alatt 61-ről 63 pontra, míg a 30-39 éveseknél, 63-ról 64-re nőtt az index értéke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;