Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag TV

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

aki 2022. november 18-án este, nem sokkal nyolc óra után kunhegyesi otthonukban mérgében, ököllel megütötte és ellökte az élettársát, aki ennek hatására az oldalával az ágyuk fa támlájára esett. A nő az esés következtében súlyosan megsérült. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött, annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2022. november 18-án este, nem sokkal nyolc óra után kunhegyesi otthonukban mérgében, ököllel megütötte és ellökte az élettársát, aki ennek hatására az oldalával az ágyuk fa támlájára esett. Olyan szerencsétlenül, hogy eltört két bordája, és ún. légmell, mellkasi levegő gyűlem, alakult ki nála.
Előbbi 8 napon túl gyógyuló súlyos, utóbbi közvetett életveszélyes sérülés. Egyre nehezebben vette a levegőt, ezért mentőt hívtak, akikkórházba szállították, és csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy nem alakult ki nála életet veszélyeztető állapot.
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. szeptember 8-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 2 év – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtön kiszabására tett indítványt a férfival szemben.
A Szolnoki Törvényszék előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését a váddal egyezően beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.
A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét.
Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.