Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 06. 13:38, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Jogtalanul rúgtak Magyarországba

Jogtalanul rúgtak Magyarországba

A Nézőpont Intézet országos közvélemény-kutatást végzett arról, hogy a lakosság hogy értékeli Magyarország leminősítését és az IMF-tárgyalásokat.

Országos közvélemény-kutatást végzett a Nézőpont Intézet, amelynek során 500 fős mintanagyságban kérdezte a magyar lakosságot kor, nem és lakóhelytípus szerint. A kutatás témái hazánk leminősítése, Magyarország együttműködése a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), továbbá a kommunista rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíjának csökkentése voltak. Az intézet 2011. november 28-29. között készítette el a kutatást, telefonos interjú keretein belül.

A megkérdezettek többsége inkább jogtalannak tartja Magyarország leminősítését és spekulációs támadást sejtenek a forint gyengülése mögött. A Nézőpont Intézet a lakosságot arról is megkérdezte, hogy helyesnek tartják- e a kapcsolatfelvételt az IMF-fel. Ebben a kérdésben az érvényesen válaszolók többsége igennel válaszolt, s azt tartanák helyesnek, ha egy biztonsági tartalékról állapodna meg a két fél. Az intézet a párttisztek nyugdíjának csökkentéséről is megkérdezte a lakosságot, itt a többség egyetért azzal, hogy a kommunista rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíját csökkenteni kell.

Grafika: Nézőpont Intézet, Országos véleménykutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 20:37, szerda | Belföld

Gyermekrajz-pályázat iskolásoknak a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.