Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Május 21. 05:00, szombat | Helyi

JÓL HALAD A KERÉKPÁRÚT KIVITELEZÉSE A A KISFÖLDEKNÉL

JÓL HALAD A KERÉKPÁRÚT KIVITELEZÉSE A A KISFÖLDEKNÉL

Szepesi Tibor Karcag város polgármestere egyeztetett a kivitelezővel

A határidő szerint a kerékpárút kivitelezője a felénél jár a munkálatokkal a kisújszállási úton.
- Ahogyan előzetesen elterveztük a május végi munkaterület átadását követően a kivitelező rögtön meg tudta kezdeni a munkálatokat, szerencsére az időjárás is megfelelő volt a munkakezdéshez. Ennek megfelelően az előzetesen eltervezett ütemterv szerint halad, jelenleg a felénél járunk, hiszen a 3400 méteres Kisújszállás úti kerékpárúti szakasz felénél, vagyis a Tesco körforgalomnál járnak a kivitelezési munkálatok.

Ha az időjárási viszonyok lehetővé teszi a munkák folytatását, határidőre elkészülnek.
- Abban maradtunk a kivitelező céggel, hogy ha az időjárás is engedi, és semmi olyan előre nem látható hiba, bármi probléma nem csúszik be, akkor terveink szerint a birkafőző fesztivál idejére, tehát június végére várhatóan elkészülnek a munkálatok.

- Milyen egyéb kerékpárút-hálózati felújítások zajlanak a városban?
- Ugye a Kisújszállási úti kerékpárút a legrégebbi kerékpárutunk, megérett már arra, hogy teljes hosszában felújításra kerüljön. Jelenleg is ez folyik, és erről tudunk beszámolni. Elkészült az új kerékpárút is, tehát a Széchenyi sugárúti kerékpárút befejeződött, készre jelentette, a műszaki átadása, átvétele megtörtént annak az útnak, mint ahogy megtörtént az összekötő útszakasz, tehát a Kacsóh utca, a Táncsics körút, illetve a Madarasi úti kerékpárútnak a felújítása is.
És természetesen ehhez kapcsolódott, ahogy azt már nagyon sokan tudják, hiszen használják is a Berekfürdő irányába tartó külterületi kerékpárút első szakasza, tehát a HAGE ig tartó szakasz. Ez több kilométer hosszt jelent, hogyha elkészül a Kisújszállási út is.

Én bízom abban, hogy nyár elejére, nyár közepére nemcsak a műszaki átadásra, hanem a használatbavételi engedélyeket is megkapjuk valamennyi elkészült, felújított új kerékpárútra, tehát onnantól kezdve teljesen biztonságosan és jogszerűen lesz majd használható a város valamennyi kerékpárútja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.