Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. December 16. 18:43, csütörtök | Helyi

JÓL ZÁRUL AZ ÉV A GIMIBEN

JÓL ZÁRUL AZ ÉV A GIMIBEN

Tóth Barna a Karcagi Nagykun Református Gimnázium intézményvezetője televíziónknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az idei tanévre tervezett programjaikat idáig maradéktalanul meg tudták valósítani.

Tóth Barna a Karcagi Nagykun Református Gimnázium intézményvezetője televíziónknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az idei tanévre tervezett programjaikat idáig maradéktalanul meg tudták valósítani. Szólt arról is, hogy a szeptember leginkább a kilencedikes évfolyamnak kedvez, hiszen a figyelem ilyenkor rájuk irányul a gólyatábor, valamint a gólyahét megtartásával. Az igazgató azt is elmondta, hogy a szalagavató is kiemelt helyet foglal el az intézmény életében, amelyre ebben a tanévben, októberben a Városi Sportcsarnokban került sor.

Jelenleg a beiskolázás időszakában van az oktatási intézmény. A létszámok általában tavasszal kezdődnek kirajzolódni. A jövő tanévben több, emelt óraszámú gimnáziumi képzést terveznek indítani; angol, biológia, kémia, matematika, fizika, informatika valamint magyar és történelem. Emellett egy régi különlegességet is terveznek bevezetni, méghozzá az általános gimnáziumi képzést. Ezt a képzési formát azoknak ajánlják, akik még hezitálnak a felsőfokú tanulmányaikat illetően, avagy előnyben részesítik az általános iskola jól bevált tanulmányi rendszerét.

Tóth Barna vírushelyzet kapcsán elmondta, hogy kötelezővé vált az iskola területén a maszkviselés, a kézfertőtlenítés, valamint a távolságtartás. Átoltottság tekintetében azt emelte ki, hogy jelenleg a tanulók 56%-a van beoltva. Az iskola pedagógiai karát, valamit személyzetét figyelembe véve 95% rúg ez a szám. Az igazgató kijelentette, hogyha digitális oktatásra kerül sor, akkor fel van rá készülve az intézmény sőt, igyekeznek finomítani a rendszeren a jobb és nagyobb hatékonyság érdekében.

Az programok tekintetében arról volt szó, hogy a lehetőségekhez mérten igyekeznek minden betervezett eseményt megtartani. Készülnek egy adventi istentiszteleti alkalmon való szolgálattal, valamint betlehemezéssel is.

-Karácsony előtti időszakban adventi teadélutánnal szoktunk kedveskedni az érdeklődő diákoknak, egy kicsit a karácsony hangulatát megidézze-fogalmazta meg gondolatait az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 15:00, kedd | Helyi

ŐRÍZETBEN 8 RENBELI LOPÁSÉRT

Egy helyi férfi rövid idő alatt hat gépkocsit tört fel Tiszaföldváron.

2024. Május 21. 14:53, kedd | Helyi

IX. ORSZÁGOS RENDŐR TISZA-TÓ KÖRÜLI FUTÓBAJNOKSÁG

Napsütéses időben rótták a kilométereket a versenyen induló 17 csapat futói a múlt héten a tó körül.

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.