Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Május 14. 19:20, kedd | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

A Kun - Orgonda Zenebarátok Egyesülete szervezésében jótékonysági koncert volt a Déryné Kulturális Központ hangversenytermében.

Mint Lór-Kerekes Ágnestől, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézményének vezetőjétől megtudtuk, a hangversenyen közreműködtek az iskola tanárai, növendékei és szüleik, valamint a SeňoR Zenekar.
Az egyesület a koncert bevételét a tehetséges művészeti iskolások támogatására ajánlotta fel. Az iskolások pedig a koncverttel tudnak az adományozóknak kedveskedni.

Egy igazi zenei csemege volt ez a koncert, amelyre hónapokig készültek a fellépők. A műsorban remélhetőleg mindenki megtalálta a neki tetsző rock, komoly vagy népzenét. Az est érdekessége volt, hogy az iskola énekkara, a magánének tanszakosai egy különleges számot is előadtak a SeňoR Zenekarral.

Erről Perge Tibort, a zenekar egyik alapítóját kérdeztük. - Régi álmom volt ez - árulta el a zenész, hiszen 89-90 környékén írtuk a dalt a régi társakkal. A dal hangulatában, dallamában is pont olyan, ami nem annyira rockos, s hátha egy alkalommal el tudnánk játszani vonósokkal, kórussal, szülőkkel. Együtt nem tudtunk sokat készülni, de minden résztvevő maga próbált. A dalt a megírása után, 1992-ig zenéltünk együtt játszottuk, aztán 20 év múlva újra, majd zenésztársunk, Csabi betegsége miatt megint nem. Most újra eljátszottuk vonósokkal, énekkarral kiegészítve. Remélem, még sok alkalommal tudjuk ezt előadni - ugyanígy- mondta Perge Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom:

2019. Augusztus 17. 21:25, szombat | Helyi

Ünnepi Önkormányzati Ülés

Minden évben hagyomány városunkban hogy Szent István napján az Ünnepi Önkormányzati Ülés keretében kitüntetéseket adnak át azoknak a személyeknek, akik a város, és a Nagykunság érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek.