Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 31. 10:33, péntek | Helyi

Jótékonysági koncert

Jótékonysági koncert

A református templomban adott jótékonysági koncertet két karcagi születésű művész, dr. Kovács Szilárd Ferenc és dr. Pólus László.

A művészek szívesen jöttek haza játszani, mert elmondásuk szerint szerettek volna így hozzájárulni a templom felújításhoz, s megköszönni mindazt, amit szülővárosuktól pályájuk elején kaptak.

Bevallásuk szerint kicsit izgultak a koncert előtt, hiszen most rokonaik ismerőseik, s egykori zeneiskolai tanáraik, zongorakísérőik előtt játszottak.

Az est során a nagy klasszikusok mellett dr. Kovács Szilárd Ferenc több saját műve is elhangzott. Dr. Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész Szolnokon végezte alapfokú zenei tanulmányait, s Debrecenben szerzett orgonaművész diplomát. Az 1999-es budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaversenyen a harmadik lett, s egyben a legjobb magyar induló. 2011-ben Finnországban doktorált, a Pécsi Bazilika orgonaművésze, zeneigazgató, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának orgonatanára.

Dr. Pólus László, a Magyar Operaház csellóművésze, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanszékvezető csellótanára a zeneiskolai tanulmányai után a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában Papp László volt a mestere. 1990-ben a Kecskeméten a III. Országos Szakközépiskolai Gordonkaverseny győztese volt, elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát, majd a Bázeli Zeneakadémia növendéke lett. 1993-ban a Zeneakadémiát képviselte zenésztársaival Párizsban egy nemzetközi kamarazenei találkozón. Rendszeresen közreműködött a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fiatalokat támogató programján, számos hangversenyen, rádiófelvételen játszott nemzetközi hírű karmesterek irányításával. S hogy milyen nagyszerű művészek lettek mára, azt megtapasztalhatta a közönség ezen az estén, vastapssal jutalmazta őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.